RECEPT DANA

U ovaj će se kolač baš svi zaljubiti pa se zato i zove 'Privlačnost'

Foto: @mariannine.carolije
U ovaj će se kolač baš svi zaljubiti pa se zato i zove 'Privlačnost'
18.11.2024.
u 09:57
Ovaj kolač je odličan za sve prilike – od obiteljskih okupljanja do posebnih slavlja.
Pogledaj originalni članak

Ako tražite kolač koji spaja sočne slojeve biskvita s bogatom kremom i čokoladnom glazurom, recept za kolač ‘Privlačnost’ idealan je izbor! Ovaj desert osvaja okusom i izgledom, a sastoji se od mekanog čokoladnog biskvita, lagane kreme i svilenkaste čokoladne glazure. Priprema je jednostavna, a rezultat je desert kojem nitko neće moći odoljeti. Recept je podijelila food blogerica @mariannine.carolije. U nastavku pronađite sve što vam je potrebno za ovaj prefinjeni kolač.

Sastojci:
Biskvit:

  • 6 bjelanjaka
  • 90 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 90 g brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 120 g naribane čokolade

Krema:

  • 6 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 60 g gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g maslaca

Namakanje biskvita:

  • 100 ml mlijeka

Glazura:

  • 60 g čokolade
  • 30 ml mlijeka
  • 30 g maslaca

Priprema: 

  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  • U posudu dodajte žumanjke, šećer, gustin, vanilin šećer i malo mlijeka.
  • Sve dobro izmiješajte da nema grudica, a zatim ulijte ostatak mlijeka.
  • Smjesu kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne.
  • Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
  • U ohlađeni fil dodajte omekšali maslac i dobro umutite dok ne postane glatko.
  • Bjelanjke istucite s prstohvatom soli i šećerom dok ne postanu čvrsti snijeg.
  • Dodajte brašno, prašak za pecivo i naribanu čokoladu te lagano umiješajte.
  • Smjesu rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Pecite na 180°C oko 8-9 minuta.
  • Dok je biskvit još vruć, pažljivo uklonite papir za pečenje i ostavite da se ohladi.
  • Zatim prerežite biskvit na 3 jednaka dijela.
  • Položite prvi biskvit na podlogu i namočite ga mlijekom. Premažite ga trećinom kreme, a zatim položite drugi biskvit. Ponovite postupak još dva puta. Završite s posljednjim biskvitom premazanim kremom.
  • U posudu stavite čokoladu, mlijeko i maslac te zagrijavajte na laganoj vatri dok se sastojci ne otope.
  • Malo ohladite i prelijte glazuru preko torte.
  • Ostavite kolač u frižideru da se stegne, najbolje preko noći.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.