Ako tražite kolač koji spaja sočne slojeve biskvita s bogatom kremom i čokoladnom glazurom, recept za kolač ‘Privlačnost’ idealan je izbor! Ovaj desert osvaja okusom i izgledom, a sastoji se od mekanog čokoladnog biskvita, lagane kreme i svilenkaste čokoladne glazure. Priprema je jednostavna, a rezultat je desert kojem nitko neće moći odoljeti. Recept je podijelila food blogerica @mariannine.carolije. U nastavku pronađite sve što vam je potrebno za ovaj prefinjeni kolač.
Sastojci:
Biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 90 g šećera
- Prstohvat soli
- 90 g brašna
- 6 g praška za pecivo
- 120 g naribane čokolade
Krema:
- 6 žumanjaka
- 100 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 60 g gustina
- 1 vanilin šećer
- 100 g maslaca
Namakanje biskvita:
- 100 ml mlijeka
Glazura:
- 60 g čokolade
- 30 ml mlijeka
- 30 g maslaca
Priprema:
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
- U posudu dodajte žumanjke, šećer, gustin, vanilin šećer i malo mlijeka.
- Sve dobro izmiješajte da nema grudica, a zatim ulijte ostatak mlijeka.
- Smjesu kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne.
- Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
- U ohlađeni fil dodajte omekšali maslac i dobro umutite dok ne postane glatko.
- Bjelanjke istucite s prstohvatom soli i šećerom dok ne postanu čvrsti snijeg.
- Dodajte brašno, prašak za pecivo i naribanu čokoladu te lagano umiješajte.
- Smjesu rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Pecite na 180°C oko 8-9 minuta.
- Dok je biskvit još vruć, pažljivo uklonite papir za pečenje i ostavite da se ohladi.
- Zatim prerežite biskvit na 3 jednaka dijela.
- Položite prvi biskvit na podlogu i namočite ga mlijekom. Premažite ga trećinom kreme, a zatim položite drugi biskvit. Ponovite postupak još dva puta. Završite s posljednjim biskvitom premazanim kremom.
- U posudu stavite čokoladu, mlijeko i maslac te zagrijavajte na laganoj vatri dok se sastojci ne otope.
- Malo ohladite i prelijte glazuru preko torte.
- Ostavite kolač u frižideru da se stegne, najbolje preko noći.