‘Nije me stid, pravim pite i burek ispod sača, zaradim za školovanje i pomažem roditeljima’

‘Nije me stid, pravim pite i burek ispod sača, zaradim za školovanje i pomažem roditeljima’
31.07.2024.
u 15:19
Adna Pamić je dvadesetogodišnja djevojka koja sa svojim roditeljima već punih devet godina brine se o restoranu da pošteno zaradi.
Pogledaj originalni članak

Vikendica-restoran Ismeta i Elvire Pamić smještena je neposredno uz Prokoško jezero, pruža sve udobnosti planinskog odmora.

Osim nevjerojatnog krajolika, njihova kulinarska umijeća ostavljaju sve bez daha – od janjetine i bureka ispod sača do grilovane piletine, svako jelo bude prava poslastica,piše relax portal

Nakon takvog obroka, domaća planinska kava i tulumba budu savršen završetak.

Dio šarma ovog doživljaja bio je i u pomoći njihovih kćerki Adne i Hajrije. Svojom ljubaznošću i toplinom, Adna osigura da se osjećate kao kod kuće. Njeno prisustvo dodatno uljepša vrijeme provedeno na Prokoškom jezeru.

Adna Pamić je dvadesetogodišnja djevojka koja sa svojim roditeljima već punih devet godina brine se o restoranu da pošteno zaradi. Ona jedina na jezeru majstorski pravi najbolje pite ispod sača janjetinu burek i ostala jela po narudžbi. Naime ona je student prve godine prava na fakultetu u Sarajevu, a ljetnu sezonu provodi radeći na jezeru i kako kaže “Moji roditelji su bili za mene kad je trebalo sad sam ja tu za njih da im pomognem”.

Obitelj Pamić, pravi Fojničani, pokazuje izuzetno gostoprimstvo, trudeći se da svaki gost uživa i poželi ponovo posjetiti ovaj biser prirode.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.