reprezentacija bih

Bh. nogometaši danas počinju pripreme za utakmice Lige nacija

Bh. nogometaši danas počinju pripreme za utakmice Lige nacija
07.10.2024.
u 08:05
Pogledaj originalni članak

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će na Ilidži započet pripreme za utakmice UEFA „A“ Lige nacija protiv reprezentacija Njemačke i Mađarske. Bh. reprezentativci odradit će prvi trening u 18 sati u TK FK Sarajevo u Butmiru.

Izbornik Sergej Barbarez kazao je na posljednjoj konferenciji za medije da je zadovoljan trenutnom formom bh. reprezentativaca.  

-  Što se tiče trenutne forme igrača, možemo biti zadovoljni. Tahirović jedino ne igra, Tabaković je promijenio klub i sustav, dok Šarić nije standardan, ali to ima veze sa njegovim transferom. Ostali igrači su standardni i sretan sam što će biti još spremniji – izjavio je Barbarez.

Na Barbarezovom popisu nalaze se sljedeća 23 igrača:

- golmani: Nikola Vasilj, Osman Hadžikić i Martin Zlomislić;

- obrana: Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Nikola Katić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Stjepan Radeljić, Adrian Leon Barišić i Nihad Mujakić;

- vezni red: Armin Gigović, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Dario Šarić, Haris Hajradinović, Denis Huseinbašić, Dženis Burnić, Ifet Đakovac i Esmir Bajraktarević;

- napadači: Edin Džeko, Ermedin Demirović i Haris Tabaković.

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine 11. listopada u Zenici očekuje duel protiv reprezentacije Njemačke, a tri dana kasnije protiv Mađarske.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.