Vlasnik šest olimpijskih zlata

Chris Hoy: Imam tumor na ramenu, zdjelici, kuku, kralježnici i rebru

Chris Hoy: Imam tumor na ramenu, zdjelici, kuku, kralježnici i rebru
21.10.2024.
u 08:13
Pogledaj originalni članak

Legendarni britanski biciklist i vlasnik šest zlatnih olimpijskih medalja Chris Hoy (48) otkrio je kako ima rak u terminalnoj fazi. Hoy je otkrio kako mu je dijagnosticiran rak prostate koji se proširio i u četvrtoj je fazi. Tumori su mu otkriveni na ramenu, zdjelici, kuku, kralježnici i rebru. Legendarni Britanac je otkrio kako ima još samo "dvije do četiri godine" života.

"Koliko god se ovo čini neprirodnim, ovo je priroda. Svi smo se rodili i svi umiremo, to je samo dio procesa. Ovo je veće od Olimpijskih igara. Ovo je veće od bilo čega. Ovdje se radi o vrednovanju života i pronalaženju radosti," naveo je Hoy za Sunday Times.

Njegova supruga Sarra, također je teško bolesna, bori se s teškim oblikom multiple skleroze (MS). Sarra je svoju razornu dijagnozu dobila samo dva mjeseca nakon što je Chris otkrio rak. Par ima sedmogodišnju Chloe i 10-godišnjeg Calluma. Hoy je tijekom karijere osvojio sedam olimpijskih medalja, šest zlata i srebro. Prvo zlato je osvojio na OI u Ateni 2004., a četiri godine kasnije u Pekingu 2008. osvojio je još tri zlatne medalje, a još dva zlata u Londonu 2012. Čak 11 puta je bio svjetski prvak. Drugi je najodlikovaniji olimpijski biciklist svih vremena iza Jasona Kennyja koji ima ukupno sedam olimpijskih medalja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.