Ćorić postaje najbolji hrvatski tenisač, odlična Tara Würth preskače Marčinko

Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS
Ćorić postaje najbolji hrvatski tenisač, odlična Tara Würth preskače Marčinko
12.02.2023.
u 08:55
Pogledaj originalni članak

Do možda i najvećega uspjeha u svojoj kratkoj karijeri teniske profesionalke 20-godišnja Tara Würth stigla je na zanimljiv način. Zagrepčanka je na ITF-ovu turniru u Portu (40.000 USD) najprije u polufinale ušla bez borbe (predala joj je 17-godišnja Švicarka Celine Naef, peta juniorka svijeta), a jučer je za finale morala odigrati samo jedan set. Bila je bolja u prvoj dionici od druge nositeljice Francuskinje Harmony Tan sa 6:4, a potom joj je suparnica predala.

Za četvrti naslov u pojedinačnoj konkurenciji Würth će u nedjelju igrati sa sedmom nositeljicom Belgijkom Greet Minnen, 185. tenisačicom svijeta. No, već je na WTA listi osigurala napredak za 21 mjesto, pa će u ponedjeljak u najgorem slučaju biti 168. tenisačica svijeta, a to znači da će na listi preteći Petru Marčinko (177.). Naslov bi joj donio napredak na 158. mjesto, čime bi izjednačila plasman karijere.

No, Tara je ušla i u finale parova, ona i Portugalka Matilde Jorge u polufinalu su sa 6:4, 6:1 nadvisile Grkinje Gasaonovu i Grammatikopoulou, druge nositeljice.

Borna Ćorić zaustavljen je u četvrtfinalu ATP 250 turnira u Montpellieru - bolji od njega bio je Francuz s američkom putovnicom, inače odličan server (18 asova) Maxime Cressy sa 7:6 (2), 6:4 - ali će svejedno na ATP listi napredovati za dva mjesta. Sasvim dovoljno da preskoči Marina Čilića i ponovno postane najbolji hrvatski tenisač. Ćorić će u ponedjeljak biti 21. a Čilić 22. na listi.

Sljedeći tjedan Borna će nastupiti na ATP 500 turniru u Rotterdamu. Suparnik u prvom kolu bit će mu domaći igrač Van de Zandschulp, 35. tenisač svijeta. Prođe li njega, u drugom ga kolu čeka Medvjedev.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.