Vratar

Emiliano Martinez produžio s Aston Villom do ljeta 2029.

Emiliano Martinez produžio s Aston Villom do ljeta 2029.
21.08.2024.
u 21:06
Pogledaj originalni članak

Vratar Aston Ville Emiliano Martinez potpisao je novi dugoročni ugovor koji ga za klub iz Birminghama veže do ljeta 2029.

Financijski detalji novog ugovora nisu obznanjeni.

Argentinski 31-godišnji reprezentativni vratar je kao 19-godišnjak debitirao u dresu londonskog Arsenala, da bi nakon niza posudbi, u rujnu 2020. prešao u Aston Villu.

Za Arsenal je u svim natjecanjima skupio svega 38 nastupa, dok je u Aston Villi za četiri godine branio u 160 utakmica u svim natjecanjima.

Mjesto prvog vratara Aston Ville donijelo mu je i status prvog vratara argentinske reprezentacije s kojom je, od debija u lipnju 2021., osvojio naslov svjetskog prvaka (2022.) u Katru, gdje je proglašen i najboljim vratarom turnira, a dvaput je bio i u pobjedničkom sastavu na Copa Americi.

Aston Villa, koja je 1982. osvojila naslov prvaka Europe (Kup europskih prvaka), ove će sezone prvi put nastupiti u formatu elitnog klupskog europskog natjecanja pod nazivom Liga prvaka. No, za Martineza to neće biti debi u tom natjecanju, jer je dvaput bio u sastavu Arsenala u sezoni 2014./2015. i ima stopostotan učinak, jer su "Topnici" u utakmicama kad je Argentinac čuvao njihovu mrežu ostvarili pobjede protiv Anderlechta (2-1) i Borussije Dortmund (2-0).

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.