Loš start sezone

Ibrahimović odabrao novog trenera Milana

Foto: Reuters
Ibrahimović odabrao novog trenera Milana
19.09.2024.
u 10:33
Pogledaj originalni članak

Upaljeni su alarmi u Milanu. Start sezone je sve osim pozitivan, pogotovo nakon poraza od Liverpoola na startu nove sezone. Zlatan Ibrahimović se već dao u potragu za novim trenerom i već ima prvog kandidata.

"Ja sam šef i ja odlučujem", kategorično je poručio Ibrahimović Zvonimiru Bobanu pred utakmicu s Redsima koja je okončana porazom 1:3.

Zlatan se našao na udaru posljednjih dana nakon što je propustio određene utakmice Milana, dok je Boban u jednom intervjuu kazao da zapravo i ne zna koja je Ibrina uloga u klubu.

Upravo iz tog razloga stigao je poprilično znakovit istup Šveđanina bh. korijena, ali čini se da je tek sada vrijeme za prave odluke, pogotovo nakon poraza od Redsa.

Ostao je Ibrahimović u svlačionici San Sira do 00:41 zajedno s direktorima Giorgijom Furlanije i Geoffreyem Moncadom kako bi se pričalo o budućim potezima.

A čim je jutro svanulo, Ibra se dao u posao te je počeo tražiti nasljednika Paula Fonsece. Ako Portugalac izgubi za vikend od Intera postat će bivši, tu nema priče.

Prema informacijama Ibrahimović je već izabrao prvog kandidata da naslijedi Fonsecu. To je Edin Terzić koji je na kraju prošle sezone napustio Borussiju Dortmund.

Terzić i Ibrahimović imaju slične sudbine. Obojica vode korijene iz BiH, a rođeni su u inozemstvu, prvi u Njemačkoj, a drugi u Švedskoj. Zlatanov otac je iz Bijeljine, a Edinov iz okolice Donjeg Vakufa.

Ibrahimović je jutros obavio i prve razgovore s Terzićevim menadžerom, opipao teren, dobio pozitivne reakcije i sada čeka da vidi što će biti s Fonsecom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.