TRENER ZRINJSKOG:

Ivanković: Imamo pozitivan niz i to sve puno olakšava

Foto: HŠK Zrinjski
Ivanković: Imamo pozitivan niz i to sve puno olakšava
25.10.2024.
u 21:01
Znamo kako igramo protiv momčadi koja je u krizi rezultata i koja je posljednja na prvenstvenoj ljestvici, ali to nas ne smije zavarati, kazao je trener Zrinjskog Mario Maka Ivanković uoči subotnjeg gostovanja kod tuzlanske Slobode (16 sati)
Pogledaj originalni članak

Zrinjski u subotu (16 sati) u 11. kolu Wwin lige BiH gostuje kod tuzlanske Slobode, trenutačno posljednje momčadi na premijerligaškoj ljestvici s (jedva) dva boda iz dva remija u 10 odigranih (plus osam poraza i ni jedna pobjeda). Mostarci su u dobroj seriji, u posljednje vrijeme znaju samo za pobjede, igraju, uvjetno rečeno, protiv slabijih momčadi, ali za njih je jako bitno da drže kontinuitet ako žele izgraditi bolju poziciju na vrhu ljestvice. Koliko god neki možda podcjenjivali momčad Slobode, jasno je kako svaka utakmica jednako vrijedi bez obzira na to što je protivnik Zrinjskog trenutačno "lampaš".

- Znamo kako igramo protiv momčadi koja je u krizi rezultata i koja je posljednja na prvenstvenoj ljestvici, ali to nas ne smije zavarati. Znamo što nam je raditi i od prve minute moramo se postaviti kao favoriti, što i jesmo ovaj put - kazao je trener Zrinjskog Mario Maka Ivanković.

- Na to smo prilikom analize upozoravali naše nogometaše. Igrači su svjesni toga kako svaka utakmica nosi tri boda bez obzira na to tko je protivnik na drugoj strani terena, zato moramo biti na maksimumu. Moramo pokazati zašto smo prvi i ako bude tako, ne sumnjam u našu pobjedu - dodao je trener Plemića.

Zrinjski se nalazi u odličnom ritmu. Što je još važnije, momčad ostvaruje pobjede iako izvedba na terenu još nije na razini na kojoj realno može biti, odnosno na razini nije nekoliko nogometaša koji bi, po svemu, trebali biti nositelji igre, ali su ih ozljede ili kasno priključivanje momčadi spriječili da daju više.

Ipak, za razliku od svih ostalih, Zrinjski se ima na čemu graditi. Taj sastav ima još puno unutarnje rezerve i potencijala, a to se iz utakmice u utakmicu polako diže na neku višu razinu. Zrinjski, za razliku od brojnih drugih momčadi u ligi, ima širok igrački kadar. Nogometaši s klupe obično daju velik doprinos, mnogo je i onih koji bi, realno, mogli igrati već u početnih 11, što znači da je unutarnja konkurencija jako velika.

- Imamo pozitivan niz utakmica i kada je tako, onda sve to olakšava izbor početne postave, uz male preinake. Naravno da je uvijek teško izabrati prvih 11, ali klupa nam je u posljednjim utakmicama donijela novu energiju i nadam se kako će tako biti i ovaj put. Na nama je odlučiti koja će nam momčad donijeti novu pobjedu - zaključio je Ivanković.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.