ZA LIGU NACIJA

Izbornik Dalić objavio popis za Škotsku i Portugal. Napravio je nekoliko promjena u kadru vatrenih

Izbornik Dalić objavio popis za Škotsku i Portugal. Napravio je nekoliko promjena u kadru vatrenih
28.10.2024.
u 14:21
"Trenutno je nekoliko igrača u procesu povratka na teren nakon ozljeda, pa ćemo pozorno pratiti situaciju u naredna dva tjedna i prema tomu reagirati i donijeti odluke o eventualnim novim pozivima. Pritom ciljano nismo širili kadar igračima iz mlade reprezentacije pored onih koji su cijelu jesen s nama, kako bi U-21 reprezentacija imala što bolju situaciju uoči važnih utakmica protiv Gruzije", napomenuo je izbornik Dalić
Pogledaj originalni članak

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, pozvao je 25 igrača te poslao šest pretpoziva za utakmice Vatrenih protiv Škotske i Portugala u Ligi nacija. Vatreni će u studenom završiti prvi dio natjecanja u Ligi nacija susretima protiv Škotske (15. studenoga u Glasgowu) i Portugala (18. studenoga u Splitu). Nakon četiri kola, Vatreni zauzimaju drugo mjesto sa sedam osvojenih bodova, iza Portugala (10 bodova), a ispred Poljske (4) i Škotske (1). Prve dvije pozicije vode u četvrtfinale natjecanja, trećeplasirana reprezentacija ide u doigravanje za ostanak u Ligi A, a posljednja momčad preselit će u Ligu B, objavio je HNS na web stranicama.

Dalić je ostao vjeran kadru koji je koristio tijekom ove jeseni, a na popisu se nalaze četiri vratara dok se iščekuje odluka Disciplinske komisije o eventualnoj dodatni kazni za Dominika Livakovića koji je protiv Poljske zaradio crveni karton i automatsku jednu utakmicu suspenzije.

"Trenutno je nekoliko igrača u procesu povratka na teren nakon ozljeda, pa ćemo pozorno pratiti situaciju u naredna dva tjedna i prema tomu reagirati i donijeti odluke o eventualnim novim pozivima. Pritom ciljano nismo širili kadar igračima iz mlade reprezentacije pored onih koji su cijelu jesen s nama, kako bi U-21 reprezentacija imala što bolju situaciju uoči važnih utakmica protiv Gruzije", napomenuo je izbornik Dalić.

"Doveli smo se u dobru situaciju uoči posljednjeg okupljanja ove godine, a sada to trebamo iskoristiti i ostvariti postavljeni cilj, a to je plasman u četvrtfinale. Potpuni fokus je na utakmicu sa Škotskom u kojoj možemo osigurati prolazak, a onda ćemo razmišljati o Portugalu i utakmici u Splitu gdje nas pred punim Poljudom sigurno čeka spektakl", dodao je Dalić.

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak 11. studenoga u Zagrebu gdje će trenirati do 14. studenoga kada putuje u Glasgow. Dan nakon utakmice u Škotskoj, Vatreni će otputovati u Split gdje ih 18. studenoga čeka ogled s Portugalom. Hrvatska brani srebrnu medalju iz prethodnog izdanja Lige nacija, kada je preko Francuske, Danske i Austrije izborila završni turnir, gdje je pobijedila Nizozemsku u polufinalu prije finalnog sraza sa Španjolskom koja je bila uspješnija nakon jedanaesteraca.

Popis igrača za utakmice sa Škotskom i Portugalom:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović, Dominik Kotarski

Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Šutalo, Kristijan Jakić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Sučić, Martin Baturina, Petar Sučić, Nikola Moro

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić, Marko Pjaca, Marco Pašalić, Igor Matanović

Pretpozivi: Lovro Majer, Luka Ivanušec, Marin Pongračić, Martin Erlić, Šimun Hrgović, Toni Fruk

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.