Ljubuška mladost se vraća pod domaće koševe

Ljubuška mladost se vraća pod domaće koševe
18.09.2024.
u 12:21
Pogledaj originalni članak

Hrvatski košarkaški klub Ljubuški, nakon nekoliko sezona nastupanja u ligi Košarkaškog saveza Herceg Bosne samo sa omladinskim pogonom, u sezonu 2024/2025 ulazi i sa seniorskom ekipom.

Rukovodstvo Kluba, na čelu sa predsjednikom Tonijem Kraljevićem, pobrinulo se da od ove sezone ljubuška dvorana proizvodi vrhunsku košarku i to sa domaćim momcima koji su ponikli iz HKK Ljubuški, a proteklih nekoliko sezona iskustvo stjecali igrajući u raznim klubovima te sudjelujući u brojnim ligama. Uvjereni smo da će u košarkaškom performansu ove nove respektabilne ekipe uživati Ljubušanke i Ljubušaci. 

U ulogu trenera vraća se Marin Bubalo, koji je nakon osvajanja juniorskog prvenstva KS HB u sezoni 2017/2018 sa ljubuškom ekipom, prihvatio ponudu Čapljine koja je u tom trenutku bila premijerligaš i klub sa daleko većim košarkaškim renomeom. Tamo je dobio priliku voditi seniorski tim te se isprofilirao u odličnog trenera. Njegov rad je prepoznat i u košarkaškom savezu, gdje mu je dodijeljena uloga selektora U16 reprezentacije BiH, koju je vodio na europskom prvenstvu ovog ljeta u Makedoniji. 

Uz trenera Bubala vraćeni su i ostali igrači ponikli u omladinskom pogonu kluba iz Ljubuškog: Dragan Džajić, Stipe Dugandžić, Šimun Kovač i Franjo Miletić. 

Uz nabrojane igrače, okosnicu ekipe će činiti: Mark Knezović, igrač ljubuških korijena koji je došao iz Samobora; zatim David Bevanda, mladi talentirani košarkaš iz Mostara i reprezentativac BiH koji se, usprkos brojnim ponudama, odlučio za projekt u Ljubuškom vjerujući da je za njegovu karijeru najbolji nastavak suradnje sa Marinom Bubalom koji ga je vodio protekle sezone u Čapljini; te Ante Kežić mladi Metkovčanin koji je prošlu sezonu bio također pod Marinovom palicom u Čapljini te se može pohvaliti osvajanjem kadetskog naslova KS HB.

Uz sve navedene igrače vrlo važnu ulogu će imati i Ante Lončar, koji je ovih proteklih godina u nedostatku seniorskog pogona vrijedno radio sa mladima zajedno sa Gordanom Džajom. Nažalost zbog privatnih obaveza Džajo ovu sezonu neće obnašati dužnost trenera u omladinskom pogonu te je na njegovo mjesto došla Vesela Lončar, studentica kineziologije u Mostaru. Ostali dio momčadi popunjavati će igrači iz omladinskog pogona.

Za posjetitelje i ljubitelje košarke pripremljen je i zabavni-nagradni program za vrijeme domaćih utakmica, a sve objave i događanja u HKK Ljubuški mogu se pratiti na facebook stranici:

https://www.facebook.com/hkkljubuski?locale=hr_HR

instagram stranici:

https://www.instagram.com/hkk_ljubuski/

Na koncu, Klub se zahvaljuje Vladi ZHŽ, dopredsjednici Vlade ZHŽ i ministrici financija Blagici Leko, Gradskoj upravi Ljubuškog na čelu sa gradonačelnikom Vedranom Markotićem kao i svim dugogodišnjim sponzorima na podršci, te ovim putem poziva i ostale ljubitelje košarke da, unutar svojih mogućnosti, podrže rad Kluba.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.