proslavljeni tenisač iz Međugorja

Marin Čilić tenisku dugotrajnost pripisuje i prehrani: Ovo jelo odbija više od 10 godina

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA
MARIN ČILIĆ
Foto: EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
Marin Čilić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Marin Čilić
02.10.2024.
u 09:04
- Junk food, stvarno ga ne volim često jesti. Nisam jeo ništa prženo više od 10 godina. Kad to vidim, samo odbijem - rekao je proslavljeni tenisač iz Međugorja.
Pogledaj originalni članak

Ponajbolji hrvatski tenisač svih vremena, Marin Čilić svoju tenisku dugotrajnost može jednim dijelom pripisati i zdravim prehrambenim navikama. O njima je jednom prilikom govorio za službenu stranicu ATP Toura.

Marinov najčešći obrok sastoji se od jaja, palačinki, tjestenine, riže i piletine, budući da od nabrojanih namirnica dobiva prijekopotrebne proteine i ugljikohidrate. Pritom na turnirima u Italiji voli probati tjesteninu s umakom od rajčice, dok je u Australiji zavolio indijsku piletinu prženu na maslacu. Jedino odstupanje zna imati za vrijeme turneje u Sjedinjenim Američkim Državama, kada se s vremena na vrijeme počasti burgerom, iako junk food ne preferira. - Junk food, stvarno ga ne volim često jesti. Nisam jeo ništa prženo više od 10 godina. Kad to vidim, samo odbijem - rekao je proslavljeni tenisač iz Međugorja. 

O običajima tijekom meča kaže sljedeće: - Za vrijeme meča ne jedem, osim ako se dvoboj ne rastegne, tad ću pojesti još tjestenine. Možda ću pojesti i bananu - otkrio je Čilić koji prije meča uglavnom jede namirnice bogate ugljikohidratima te malo puretine ili piletine.Privatno prijateljima voli pripremiti svoje omiljeno jelo: - Teleću koljenicu. To mi je najdraže jelo, a u Hrvatskoj je nevjerojatno. Pomiješajte je s krumpirom i povrćem u fini umak i topit će vam se na prstima. Tajna je da pustite meso da odstoji nekoliko sati - savjetuje Marin. Najdraži desert su mu palačinke s Nutellom, a kod kuće voli naručiti i pizzu. U restoranu obično naručuje odrezak s rižom i povrćem.

Podsjetimo, Čilić se u tenis zaljubio još kao dječak i to sasvim slučajno. Otac Zdravko predviđao je i nadao se da će se njegov sin baviti nogometom, košarkom ili rukometom, ali Marin je kao šestogodišnjak od rođakinje iz Njemačke dobio na poklon teniski reket i tako se zaljubio u bijeli sport. Odvela ga je na tenisko igralište, ono prvo koje je u Međugorju sagrađeno tek 1991. godine, i njemu je to bilo dovoljno da zna u kojem će smjeru ići njegov život. Kada je imao devet godina, otac mu je pokraj kuće u Međugorju napravio pravo tenisko igralište.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.