Stanje se polako normalizira

Nastavlja se Wwin liga BiH, brojni klubovi i navijači uz žrtve poplava

Foto: HŠK Zrinjski
Nastavlja se Wwin liga BiH, brojni klubovi i navijači uz žrtve poplava
12.10.2024.
u 11:32
Danas (subota) Posušje će odigrati i susret protiv hrvatskog prvoligaša Šibenika na Mokrom docu. Trener Zrinjskog Mario Ivanković dao je igračima tri dana odmora, slijede pripreme za utakmicu protiv Igmana u Mostaru
Pogledaj originalni članak

Uz reprezentativnu stanku, vremenske neprilike s velikim poplavama s velikim brojem žrtava u sjevernoj Hercegovini te središnjoj Bosni poremetile su prvenstvo Wwin lige BiH. Većina klubova i njihovih navijača uputila je sućut stradalima, neki i pomoć skupno i(li) pojedinačno. Tako je skupina mostarskih Ultrasa prikupila određenu materijalnu pomoć (npr. agregate za struju) i dostavila je na lice mjesta. FK Sarajevo ugovorio je prijateljski susret u Vogošći protiv Unisa, s kojeg će se sav prihod uplatiti stradalima, piše Večernji list BiH.

Sarajevo će odvojiti i određena novčana sredstva za klubove, čija je imovina (stadioni, klupski prostori...) stradala u poplavama. To su Turbina (Jablanica), Klis (Buturović Polje), Kiseljak, Fojnica i NK Brnjaci (Kiseljak). Na Koševo je stigao poziv vodećem strijelcu Wwin prvenstva Giorgiju Guliashviliju (8) da se javi izborniku A reprezentacije Gruzije za utakmice s Ukrajinom i Albanijom. I Željezničar će pomoći pa je u Olovu imao (petak) prijateljski ogled na stadionu Danac protiv Stupčanice, vodeće momčadi Prve nogometne lige FBiH. Ofenzivac Plavih Abdulmalik Al Jaber dobio je poziv izbornika Saudijske Arabije za nastup protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, na koji će se i odazvati. Nogometaši Posušja već su odigrali jednu utakmicu, u četvrtak u Međugorju. Tamo su s 3:1 svladali juniorsku U19 reprezentaciju BiH golovima Leonarda Petrovića, Nikole Mandića i Marka Martinovića. Zanimljivo je da su u sastavu U19 izabrane vrste BiH izvjesnu minutažu podijelila trojica mladih Posušana: Ante Erceg, Antonio Galić i Danijel Širić.

Danas (subota) Posušje će odigrati i susret protiv hrvatskog prvoligaša Šibenika na Mokrom docu. NS BiH odlučio je sve odgođene utakmice 10. kola premjestiti za sljedeći vikend pa će se tako susret Posušje - Široki Brijeg odigrati u petak, 18. listopada, na Mokrom docu (18 sati). Svi su članovi Wwin lige saznali protivnike u Kupu BiH,1/16 finala, pa će Posušje u goste FAMOS-u (Hrasnica). Široki će pak nakon 22 godine opet igrati jedan službeni susret protiv Troglava 1918, i to 30. listopada na njegovim Zgonama. I Široki se priprema za nastavak premijerligaške sezone. Glavni problem u pripremama je zaliječiti niz ozlijeđenih i bolesnih igrača te uigrati momčad, na čemu rade trener Toni Karačić i njegov stručni stožer.

Trener Zrinjskog Mario Ivanković dao je igračima tri dana odmora, a nakon toga slijede pripreme za utakmicu protiv Igmana u Mostaru te gostovanja kod Slobode u prvenstvu te kod Žepča u Kupu BiH. Slobodu pak muče klupski problemi. Naime, nakon što je 2012. godine sjeo u predsjedničku fotelju Tuzlaka i tu ostao četiri godine, novi predsjednički mandat opet je prihvatio Azmir Husić. Klub je smijenio trenera Marka Maksimovića, novi učitelj još se traži. Možda to (treći put) bude Zlatko Nalić. Momčad privremeno vode Darko Mitrović i Mirsad Dedić. Nakon što se kormila prihvatio Azmir Husić i obećao ostanak u ligi, Kusić se požalio da Sloboda grca u dugovima. Ne bilo kakvim, već višemilijunskim. - Čim su dužnici saznali da sam postao predsjednik, počeli su stizati računi. A oni su "jao majko"... Račun je blokiran, a zahtjevi za isplatom stižu li stižu... Da, Skupština kluba imenovala me predsjednikom, ali kad sam vidio da je stanje gore nego 2012., nisam siguran da se neću okaniti "ćoravog" posla - zakukao je Husić. Slobodu čekaju dva gostovanja u Hercegovini, kod GOŠK-a u prvenstvu te Kruševa u Kupu.

Stigla su četvorica bivših iskusnih igrača Wwin lige: Petar Bojo, Adnan Džafić, Enedin Mulalić i Tarik Isić. Došao je i Ganac Said Ahmed (31), koji ima talijansku putovnicu i zanimljivu biografiju. Uz ostalo, prije 7-8 godina igrao je 67 utakmica za Hajduk, zabio 21 gol uz 15 asistencija. Ima i jedan "problemčić": posljednji je put igrao u armenskom Pyuniku prije blizu tri i pol godine. Pitanje je može li momak i hodati, kamoli igrati nakon tolike stanke. Sloga se "riješila" prilično uspješnog (i kontroverznog) trenera Vlade Jagodića te imenovala novog učitelja Nedima Jusufbegovića. Slogu čeka utakmica u Bijeljini protiv Radnika. A prvak Borac? On je (kao i obično) imao sreće u Kupu. Mora u goste u Kupu BiH, ali to je tek 17-18 km od Banje Luke do Laktaša. U prvenstvu je lakše - domaćin je Željezničaru.

Klubovi Wwin lige žale se da je Borac stalno nešto privilegiran, ne samo kad su u pitanju suci nego i kontrolori suđenja i opunomoćenici. Pa se spominje da su opunomoćenici u prošlom prvenstvu na Borčevim utakmicama u 33 kola - na 29 utakmica bili iz RS-a. Slično je i s kontrolorima, naravno, i sa sucima. Kad su u pitanju kazne, "stegovnjaci" Saveza blago, često nikako, ne kažnjavaju izgrede na banjolučkom stadionu, osobito šovinističke i političke. UEFA pak nema razumijevanja za Borac. Pa mu je "odvalila" kaznu od 15.000 eura zbog isticanje natpisa "Kosovo je Srbija" na susretu protiv albanske Egnatije. Za slične prekršaje navijača, čak igrača (npr. lani kapetan Srđan Grahovac) uopće nije bilo kazni...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.