liga nacija

BiH poražena od Mađarske u Zenici: Na korak do ispadanja iz Lige nacija

Foto: klix.ba
BiH poražena od Mađarske u Zenici: Na korak do ispadanja iz Lige nacija
14.10.2024.
u 22:39
BiH je sada posljednja na ljestvici sa samo jednim bodom, dok su Mađari skočili na pet bodova i sigurni su na trećem mjestu.
Pogledaj originalni članak

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Mađarske u jednom od ključnih duela za opstanak u društvu najboljih Lige nacija. Mađari su slavili rezultatom 2:0 u Zenici.

Početak utakmice najavljivao je dobar rezultat za bh. igrače. Već u 30. sekundi Jusuf Gazibegović je iskoristio pogrešku obrane gostiju, ali je šutirao pored gola.

Uslijedila su dva dobra pokušaja Mađara, a onda i najbolja akcija za BiH na utakmici. Haris Hajradinović je u 14. minuti ostavio sjajnu povratnu loptu za Benjamina Tahirovića, ali njegov šut odlazi pored stative Mađara, piše Klix.ba.

Nakon te dvije šanse za BiH, gosti su se razigrali i pokazali da su u Zenicu došli po tri boda. Pokušavali su Bolla i Varga za goste, ali je njihove udarce ukrotio golman Vasilj.

Kada se na kraju prvog poluvremena smirila situacija na terenu, primili smo gol u najgorem mogućem trenutku. Zsoltan Nagy je gurnuo sjajnu loptu za Dominica Szoboszlaija, a veznjak Liverpoola iz okreta pogađa mrežu BiH.

Do odlaska na odmor Edin Džeko je mogao poravnati rezultat, ali je bio neprecizan nakon udarca u sudskoj nadoknadi. Šutirao je preko gola, a poluvrijeme je završeno rezultatom 1:0 za goste.

Drugo poluvrijeme nije moglo gore početi po bh. igrače. Debitant Nail Omerović, koji je ušao u igru na poluvremenu, skrivio je jedanaesterac nakon samo pet minuta debija, a Szoboszlai je drugi put matirao bh. golmana.

U narednom napadu BiH se mogla vratiti u igru. Edin Džeko je ostao sam pred golom Mađara, ali je njegov udarac glavom divno obranio Dibusz.

Džeko je u još dva navrata pokazao zašto je i dalje nezamjenjiv član bh. reprezentacije, pa je do kraja bio i jedina prijetnja po gol Mađara. Ipak, golman Dibusz je u oba navrata izlazio kao pobjednik, a posebno se izdvaja obrana nakon Džekinog pokušaja petom iz 70. minute.

Do kraja utakmice Mađari su lako sačuvali prednost i tako došli do velike pobjede. BiH je sada posljednja na ljestvici sa samo jednim bodom, dok su Mađari skočili na pet bodova i sigurni su na trećem mjestu.

To znači da se BiH gotovo pa sigurno opraštaju od elitne lige ovog natjecanja. Preostali su nam susreti protiv Nizozemske i Njemačke, a tu bi nam trebale dvije pobjede za opstanak u eliti Lige nacija. U narednom duelu BiH gostuje Njemačkoj 16. studenoga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.