KONFERENCIJSKA LIGA

Pretekao Zrinjski: Borac prvi klub iz BiH s više od pet milijuna eura zarade u sezoni

Foto: APOEL/FACEBOOK
Pretekao Zrinjski: Borac prvi klub iz BiH s više od pet milijuna eura zarade u sezoni
25.10.2024.
u 19:13
Nakon remija protiv grčkog Panathinaikosa i gostujućeg slavlja protiv Ciprana od 1:0 u Nikoziji, Banjolučani iz dvaju kola imaju četiri boda i ozbiljni su kandidati za nokaut-fazu Konferencijske lige. Zrinjski je prošlu sezonu u Europi okončao sa zaradom od 4,3 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Banjolučki Borac u Nikoziji je ostvario veliku gostujuću pobjedu od 1:0 nad favoriziranim APOEL-om u drugom kolu Konferencijske lige. Nakon remija protiv grčkog Panathinaikosa i slavlja protiv Ciprana, Banjolučani iz dvaju kola imaju četiri boda i ozbiljni su kandidati za nokaut-fazu Konferencijske lige. Do kraja ligaške staze Borac gostuje Vikinguru i Shamrocku te je domaćin LASK-u i Omoniji. Uz velika tri boda, Borac je popravio bh. koeficijent u Europi za 0,500, a ako osvoji još minimalno tri od mogućih 12 bodova do kraja ligaške staze, to će biti najbolji rezultat bh. klupskog nogometa ikad. Pobjeda u Nikoziji dobro je napunila blagajnu aktualnog bh. prvaka.

Naime, pobjeda u ligaškoj fazi Konferencijske lige donosi 400.000 eura, upravo je toliko Borac zaradio slavljem na Cipru. Remi u ligaškoj stazi nosi 133.000 eura, dakle u dva je kola ligaške staze zaradio 533.000 eura. Prije utakmice na Cipru zarada Borca u tekućoj europskoj sezoni iznosila je 4,7 milijuna eura, a kad se doda još 400.000, dolazi se do brojke od 5,1 milijun eura, a do kraja ligaške faze može zaraditi još u slučaju pozitivnih rezultata. Borac je tako postao prvi klub iz BiH koji je u jednoj sezoni zaradio više od pet milijuna eura. Zrinjski je prošlu sezonu u Europi okončao sa zaradom od 4,3 milijuna eura, navodi sportsport.ba. U slučaju plasmana u nokaut-fazu, odnosno u šesnaestinu finala Konferencijske lige, Banjolučani bi dobili dodatnih 200.000 eura, a plasman u osminu finala donio bi im čak 800.000 eura.

No, vratimo se na utakmicu u Nikoziji. Ekipa APOEL-a postigla je gol u 24. minuti preko Petrovića, ali je glavni sudac nakon intervencije iz VAR sobe dosudio zaleđe i poništio pogodak. Domaći su nastavili s napadima, ali Borac se odlično branio. Banjolučani su poveli u 63. minuti. Savić je izveo slobodnjak, lopta nije zakačila ni jednog igrača i na kraju je završila u mreži nemoćnog vratara Beleca. APOEL je do kraja pokušao doći barem do izjednačenja, ali rezultat se nije mijenjao. Borac će u trećem kolu igrati u gostima protiv islandskog Vikingura, dok će APOEL dočekati Fiorentinu.

- Apsolutno čudesna noć za nas i sve koji nas podržavaju na Cipru. Podarili smo im fenomenalnu večer koja će ostati trajno ispisana u povijesti kluba. Pokazali smo i ovaj put zašto se zovemo Borac i da se nećemo predati bez obzira tko stajao i nas. Još jednom smo pokazali da se možemo nositi s velikim favoritima, a onima koji nas ne poštuju, pokazali smo da je ovo nevjerojatna skupina momaka. Ovakvu predanost, borbu, zalaganje, mogu pokazati samo sjajni momci. Demantirali smo neke prognoze kako nećemo osvojiti ni bod. Ne želimo se zanositi, želimo uživati, za ovo smo trenirali i radili i ova sreća koju sada pokazujemo nešto je što treba sanjati svaki dječak koji počinje igrati nogomet. APOEL je imao terensku inicijativu iako nije imao izrazito velikih prilika.

Kada usporedite proračune i sve drugo, jasno znate zašto je ova pobjeda ovako bitna. Bilo nam je bitno u prvih pola sata ne primiti gol, znali smo da će pasti u drugom poluvremenu. Odradili smo veoma kvalitetne pripreme, kao i stručni stožer i želim im čestitati i zahvaliti. Danas smo možda osjetili dozu nepoštovanja s protivničke klupe, ali im želim mnogo sreće te da ostvare svoje ciljeve - kazao je trener Borca Mladen Žižović nakon velikog slavlja u Nikoziji, prenosi reprezentacija.ba. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.