KONAČNO

Svi hvale nezamjenjivog vatrenog. Prošao je teške trenutke, ali sada može biti sretan

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Svi hvale nezamjenjivog vatrenog. Prošao je teške trenutke, ali sada može biti sretan
28.09.2024.
u 13:45
Na ukupno pet dosadašnjih europskih utakmica - četiri u kvalifikacijama i jednoj u skupini - hrvatski vratar ima sjajnih 17 obrana, a samo je na utakmici protiv Royala zaustavio pet čistih šansi gostiju
Pogledaj originalni članak

Hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković trenutno igra u jako dobroj formi. Važno je to saznanje za njegovog trenera, slavnog Josea Mourinha, ali i izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića koji ga ponovno očekuje u listopadu kada će vatreni igrati protiv Škotske i Poljske. 

Izuzetno dobre ocjene i same pohvale Livaković je zaradio nakon utakmice 1. kola Europske lige u kojoj je njegov Fenerbahče s 2:1 kod kuće pobijedio belgijski Royal Union. Hrvatski vratar istaknuo se nizom fantastičnih obrana, a statistika pamti čak četiri obranjena udarca gostiju koji su bili upućeni iz kaznenog prostora. Livaković je obranio i jedanaesterac, i to donedavnom igraču Rijeke, Franji Ivanoviću koji je ovoga ljeta postao pojačanje belgijske momčadi. Na taj je način Fenerbahče osvojio prve bodove u Europi ove sezone, a Livaković si je po mnogima priskrbio titulu igrača utakmice.

Na ukupno pet dosadašnjih europskih utakmica - četiri u kvalifikacijama i jednoj u skupini - Livaković ima sjajnih 17 obrana, a samo je na utakmici protiv Royala zaustavio pet čistih šansi gostiju.  "To je Livaković, to je jednostanvo on. Svi smo znali za njegov potencijal", kratko su prokomentirali iz Fenerbahcea.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.