odigrano šesto kolo

U šestom kolu WWin lige BiH postignuto 13 golova, najveća posjeta na susretu Sarajevo - Posušje

U šestom kolu WWin lige BiH postignuto 13 golova, najveća posjeta na susretu Sarajevo - Posušje
17.09.2024.
u 09:08
Najveća posjeta zabilježena je na susretu Sarajevo - Posušje gdje je prisustvovalo 5.100 gledatelja
Pogledaj originalni članak

Susretom između Goška i Željezničara u Gabeli, koji je završen pobjedom sarajevskog tima sa 3:0, kompletirano je šesto kolo nogometne WWin lige Bosne i Hercegovine.

U ovom kolu postignuto je ukupno 13 golova ili 2,17 po utakmici, a susretima je nazočilo 10.850 gledatelja ili 1.808 u prosjeku. Najveća posjeta zabilježena je na susretu Sarajevo - Posušje gdje je prisustvovalo 5.100 gledatelja.

Željezničar je ostvario i najuvjerljiviju pobjedu u ovom kolu kojom se izjednačio na čelu ljestvice sa Sarajevom, koje je na Koševu remiziralo s Posušjem rezultatom 2:2. Komitet za natjecanje NSBiH registrirao je ovaj meč postignutim rezultatom, istaknuvši da od FK Sarajevo nije učinjena povreda odredbi iz Pravilnika o nogometnim natjecanjima Bosne i Hercegovine, niti odredbi Propozicija natjecanja WWin liga BiH, vezano za isključenje igrača Nidala Čelika.

- FK Sarajevo je ispunio sve obveze u skladu s Propozicijama natjecanja WWin lige BiH, tj. obavezu prijave minimalnog broja igrača uzrasta do 21 godine u zapisnik i obvezu minimalnog broja igrača uzrasta do 21 godine starosti na terenu tijekom cijele utakmice. U trenutku kada se na terenu nije nalazio niti jedan igrač FK Sarajevo uzrasta do 21 godine starosti, FK Sarajevo nije prekršio odredbe člana 27. stav 2) Propozicija natjecanja WWIN liga BiH za natjecateljsku sezonu 2024./25., jer se dogodila situacija koja je prouzrokovana višom silom na koju FK Sarajevo nije direktno utjecalo. U trenutku isključenja igrača (Nidala Čelika) FK Sarajevo nije imalo pravo, niti mogućnost da izvrši izmjenu igrača, iako su se na klupi FK Sarajevo za rezervne igrače tada nalazila još tri igrača uzrasta do 21 godine starosti. Stoga se utakmica između FK Sarajevo i HŠK Posušje registrira postignutim rezultatom - naveli su iz Komiteta za natjecanje NSBiH. 

Derbi šestog kola odigran je u Mostaru gdje su Zrinjski i Borac podijelili bodove odigravši 1:1.

Prvu pobjedu ostvarila je Sloga koja je svladala Široki Brijeg sa 1:0, dok je pobjedu u gostima ostvario Igman koji je slavio protiv Radnika sa 1:0. 

Sloboda i Velež remizirali su u Tuzli rezultatom 1:1.

Nakon šest odigranih kola na listi strijelaca vodi nogometaš Sarajeva Giorgi Guliashvili s pet pogodaka, a dva gola manje postigli su Mihael Mlinarić iz Veleža i Sulejman Krpić iz Željezničara.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.