WWin liga BiH

Željezničar slavio protiv Radnika s 2:0

Željezničar slavio protiv Radnika s 2:0
25.10.2024.
u 21:34
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Željezničara ostvarili su važnu i jako tešku pobjedu protiv ekipe Radnika rezultatom 2:0, u prvoj utakmici 11. kola WWin Premijer lige BiH koja se večeras igrala na "Grbavici". 

Oba pogotka postigao je Boljević u dramatičnoj završnici, u 94. i 97. minutu sureta.

Iako su domaći kontrolirali većinu utakmice, prvi dio susreta protekao je bez pogodaka unatoč nekoliko prilika. Šabić i Karjašević su u ranoj fazi utakmice pokušali zaprijetiti, ali su njihovi udarci izblokirani. Najbliži pogotku u prvom poluvremenu bio je gostujući igrač Teodorović, koji je u 30. minuti, nakon što je prevario golmana Muftića, pogodio stativu.

U nastavku utakmice domaći su nastavili s napadima. U 56. minuti Radnik je imao novu šansu preko Teodorovića, ali je njegov šut završio pored gola. Željezničar je imao priliku i u 58. minuti, no Al Jaber nije uspio iskoristiti dobar centaršut Šabića.

Drama je uslijedila u sudskoj nadoknadi. U 94. minuti golman gostiju Josipović je napravio veliku pogrešku koju je iskoristio Boljević i donio vodstvo domaćima. Samo nekoliko minuta kasnije, dosuđen je penal za Željezničar, a Boljević je ponovno bio precizan za konačnih 2:0.

Ovom pobjedom, Željezničar je upisao važna tri boda i nastavio borbu za vrh ljestvice.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.