UŽAS U TURSKOJ

Doktori nepotrebno liječili novorođenčad radi zarade pa uzrokovali smrt najmanje 12 beba

Foto: Pixabay
Doktori nepotrebno liječili novorođenčad radi zarade pa uzrokovali smrt najmanje 12 beba
20.10.2024.
u 19:21
Tursko ministarstvo zdravstva te poručilo kako je upoznato sa slučajem od svibnja 2023. godine te se glavne osumnjičenike tereti za ubojstvo iz nehaja.
Pogledaj originalni članak

Doktori i medicinske sestre u Istanbulu sumnjiče se da su nepotrebno liječili novorođenčad kako bi novčano profitirali te time uzrokovali smrt nekoliko beba, javljaju turski mediji. "Medicinske sestre i liječnici u Turskoj su osigurali duži boravak novorođenčadi u bolnici i od toga imali financijsku korist. Zbog toga je preminulo najmanje dvanaest beba, a optuženo je ukupno 47 osoba", piše turski Anadolu.

Naime, osumnjičeni su lažno prikazivali zdravlje beba. Njihovo zdravstveno stanje su prikazivali lošijim od stvarnog kako bi novorođenčad ostala u bolnicama da bi prikupili novac od socijalnog osiguranja. Osim toga, od roditelja i članova obitelji su tražili i dodatne uplate koje su zatim međusobno podijelili. Neke bebe su bile prebačene u privatne bolnice te su zadobile infekcije radi nepotrebnog smještaja u odjele neonatalne intenzivne njege.

Nadalje, neke od bolnica su zatvorene, priopćilo je tursko ministarstvo zdravstva te poručilo kako je upoznato sa slučajem od svibnja 2023. godine, piše Fenix Magazin. Glavne osumnjičenike se tereti za ubojstvo iz nehaja te se također traže kazne zatvora od preko 500 godina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.