ubojstvo Jahje Sinvara

VIDEO Izrael objavio snimku: Ovdje se vidi čelnik Hamasa nekoliko trenutaka prije ubojstva

Foto: Screenshoot
VIDEO Izrael objavio snimku: Ovdje se vidi čelnik Hamasa nekoliko trenutaka prije ubojstva
18.10.2024.
u 07:26
Daniel Hagari, glasnogovornik IDF-a, novinarima je pustio snimku za koju tvrde da prikazuje Sinvara nekoliko trenutaka prije ubojstva.
Pogledaj originalni članak

Izrael je u četvrtak potvrdio da je u Gazi ubio čelnika Hamasa Jahju Sinvara, što je izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz nazvao 'pobjedom za cijeli slobodni svijet'. Izraelska vojska (IDF) potvrdila je njegovu eliminaciju objavom na platformi X. 'Masovnog ubojicu Jahju Sinvara, odgovornog za masakr i zločine 7. listopada, danas su ubili vojnici IDF-a', priopćio je Katz. 'To je veliko vojno i moralno postignuće Izraela te pobjeda cijelog slobodnog svijeta protiv osovine zla radikalnog islama koju predvodi Iran', dodao je. 

Daniel Hagari, glasnogovornik IDF-a, novinarima je pustio snimku za koju tvrde da prikazuje Sinvara nekoliko trenutaka prije ubojstva. Na snimci dron ulazi u oštećenu zgradu gdje se vidi osoba koji sjedi i gleda prema dronu. U jednom trenutku osoba uzima komad drveta i baca ga prema dronu. U tom trenutku snimka prestaje.

Izraelska policija ranije je proučila zube i DNA dokaze kako bi utvrdila je li doista riječ o Sinvaru. Vojska je ranije priopćila da provjerava mogućnost da je čelnik Hamasa među trojicom militanata ubijenih tijekom operacije u Pojasu Gaze. Izraelski mediji pišu kako je bila riječ o rutinskoj operaciji u kojoj se Sinvar našao slučajno. Ranije zapovjednik operacija Hamasa u Gazi, Sinvar je imenovan vođom skupine nakon eliminacije političkog čelnika Ismaila Hanije u Teheranu u srpnju.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.