IZRAELSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Potvrđena smrt vođe Hamasa, Yahya Sinwara. Iz Izraela poručuju: 'Misija još nije gotova'

Yahya Sinwar
Foto: Khaled Abdullah/REUTERS
1/2
17.10.2024.
u 19:26

Ako se potvrdi Sinwarova smrt, Hamas bi nakon nedavne likvidacije šefa političkog krila, Ismaila Hanije, u Teheranu, mogao ostati praktički bez vođstva.

Prema najnovijim informacijama, Izraelski ministar vanjskih poslova je potvrdio smrt Yahya Sinwaravođe Hamasa, piše Sky News. Ranije danas, prema Reutersu, glasnogovornik izraelske vojske (IDF)  rekao je da postoji mogućnost da je Sinwar "eliminiran" te da se provode DNK testovi kako bi se to službeno potvrdilo.

Naime, poručili su kako "misija još uvijek nije gotova". "Sada se niz postignuća i eliminacija Sinwara moraju iskoristiti kako bi se dovelo do povratka otetih i zamjene Hamasove vladavine" izjavio je izraelski političar Benny Gantz.

Vojska je u priopćenju u četvrtak rekla da su tri militanta ubijena tijekom operacija u Gazi, ne navodeći pojedinosti. Rečeno je da identitet trojice zasad nije potvrđen, ali se "provjerava mogućnost" da je jedan od njih bio Sinwar. Fotografije na društvenim mrežama pokazuju mrtvo tijelo osobe koja iznimno liči na Yahya Sinwara s vidljivim teškim ozljedama djelomično zarpano ruševinama. Zasad nema komentara od Hamasa.

Sinwar je bio jedan od glavnih arhitekata Hamasova napada na Izrael 7. listopada 2023. Izabran je za glavnog vođu skupine nakon atentata na Ismaela Haniyeha u srpnju u očitom izraelskom napadu na glavni grad Irana Teheran.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije