UDARIO U ZEMLJU

ZASTRAŠUJUĆE Grom u trenu ubio gotovo 100 goveda

Foto: Ilustracija
ZASTRAŠUJUĆE Grom u trenu ubio gotovo 100 goveda
24.10.2024.
u 18:27
Životinje su u Brazilu vjerojatno stradale dok su spavale jer je te noći na imanju padala jaka kiša praćena olujom i grmljavinom. Sumnja se da je grom udario u zemlju, što je prouzročilo smrt cijelog stada
Pogledaj originalni članak

Udar groma usmrtio je 98 grla stoke, odnosno goveda na ruralnom posjedu u unutrašnjosti brazilske države Rondônia, u općini Parecis. Dogodilo se u nedjelju, 13. listopada, na imanju Vila Bosco, piše g1.globo. Kako prenosi agroklub.ba, životinje su vjerojatno stradale dok su spavale, jer je te noći na imanju padala jaka kiša praćena olujom i grmljavinom. Sumnja se da je grom udario u zemlju, što je prouzročilo smrt cijelog stada.

Čuvar imanja pronašao je stradale životinje tek u utorak ujutro. Vlasnik stoke, koji se tada nalazio na drugom posjedu, obaviješten je o nemilom događaju. Prema riječima čuvara, u ponedjeljak je obavio rutinski pregled pašnjaka, no pritom nije provjeravao gdje se točno stoka nalazila. Šteta je procijenjena na 300.000 brazilskih dolara, što je gotovo 50.000 eura. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.