Devet primjeraka

Opozvan dio Rimčevih Nevera, grešku će ispraviti bez ikakvih troškova

Opozvan dio Rimčevih Nevera, grešku će ispraviti bez ikakvih troškova
28.10.2024.
u 14:16
U Rimac Automobilima sami su uočili potencijalni problem s niskonaponskim električnim vodom u Neverama te će potencijalnu grešku ispraviti bez ikakvih troškova za kupce
Pogledaj originalni članak

Američka Nacionalna uprava za sigurnost prometa na cestama opozvala je devet modela Rimac Nevere iz 2023. i 2024. godine zbog rizika od požara. Problem leži u C19 niskonaponskom kabelu, koji može izazvati kratki spoj i pregrijavanje ako nije pravilno pričvršćen. Vlasnicima je preporučeno da ne voze automobil dok ne obave tehnički pregled, piše Forbes. Servisna mjesta pregledat će i popraviti kabel besplatno. Trenutno se informiraju prodajna mjesta, a od 18. studenog bit će obaviješteni i vlasnici vozila. 

U Rimac Automobilima sami su uočili potencijalni problem s niskonaponskim električnim vodom u Neverama te će potencijalnu grešku ispraviti bez ikakvih troškova za kupce, istaknuli su iz Rimac Automobila nakon što je objavljeno da je u SAD-u povučeno devet primjeraka hiperautomobila Nevera. "Obratili smo se vlasnicima Nevera kako bismo riješili zabrinutost oko montaže niskonaponskog C19 električnog voda. Naime, tijekom redovne provjere kvalitete u našem proizvodnom procesu uočili smo potencijalni problem. Iako nisu prijavljeni nikakvi incidenti ili pritužbe kupaca, niti su uočeni sigurnosni problemi vezani uz vozila, poduzimamo proaktivne korake kako bismo osigurali najviše standarde sigurnosti i performansi", odgovorili su za Hinu iz Rimac Automobila.

Ističu da standardni proces opoziva uključuje pregled vozila na mjestima njihove isporuke, kao i da su  Rimac i njegovi ovlašteni servisni partneri već započeli proces pregleda i, ako bude potrebno, ispravit će usmjerenja električnog voda bez ikakvih troškova za kupca. Nevere proizvedene 2023. i 2024. godine, povučene su zbog potencijalnih problema s niskonaponskim kabelom C19 za koji se sumnja da nije ispravno pričvršćen u tvornici, što može oštetiti izolaciju kabela tijekom vožnje. Rimac je započeo istragu početkom listopada, dok je Nacionalna uprava za sigurnost u prometu (NHTSA) obaviještena o povlačenju 18. listopada 2024., objavili su mediji. Vlasnici automobila bit će obaviješteni, a savjetuje im se da ne voze svoje automobile dok ovlašteni servisi ne riješe problem. Serviseri će kabel besplatno pregledati i popraviti.  Kako je rečeno nedavno na promociji Rimac kampusa, do sada je proizvedeno 39 Nevera, ali nisu sve prodane.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.