CZ HNŽ

Angažirani svi raspoloživi resursi na područjima pogođenim poplavama

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Poplave u BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
poplave u bih
Foto: Fena
poplave
poplave, potraga u buturović polju
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
POPLAVE, POTRAGA, JABLANICA
Foto: Fena
poplave konjic - potraga
13.10.2024.
u 11:05
U području jablanice opskrba električnom energijom uspostavljena je u svim naseljenim mjestima izuzev jednog dijela D.Jablanice
Pogledaj originalni članak

Na ugroženim područjima grada Konjica i općine Jablanica, pogođenih prirodnom nesrećom 4. listopada i danas su angažirani svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja, priopćeno je iz Operativnoga centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ). Na području Konjica, građevinska operativa je bila angažirana na lokalitetima Seonica, Trusina, Buturović Polje, Goransko Polje. Kako se navodi u prioćenju PVJ Konjic, redovno se vrši odvoz i distribuciju pitke vode na područjima pogođenih prirodnom nesrećom od 7 do 19 sati, prenosi Fena.

Uspostavljena je električna energija u mjestima Barama, Džanićima, Donjem Čažnju, Jaseniku, Požetvi, Slavkovićima, Dobričevićima, Kostajnici, Bukovlju. I dalje nema struje u Gornjim i Donjim Višnjevicama, Raotićima, Budišnjoj Ravni, Ljesovini, Lukšijama.

U općini Jablanica i dalje u prekidu cestovna komunikacija

U području jablanice opskrba električnom energijom uspostavljena je u svim naseljenim mjestima izuzev jednog dijela D.Jablanice. Također, radnici Komunalnog preduzeća vrše popravke na vodovodnoj mreži u mjestima stradalim u poplavama kao i radnici BH Telecoma. Cestovne komunikacije na području općine Jablanica s pojedinim naseljenim mjestima je u prekidu kao i sa susjednim općinama te se radi na čišćenju.

Domaće, kao i strane mašine i fizička lica uz angažmanost domaćih inženjera rade na održavanju svih lokalnih i nekategorisanih cestovnih pravaca i stambenih objekata uz pomoć mnogobrojnih volontera,na otklanjanju posljedica prouzrokovanih velikim vremenskim nepogodama, navodi se. Vrši se dostava hrane i ljekova stanovnicima na području općine.

Promet na cesti M17 otvoren od 19 do 7 

Rješenjem Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Mostar magistralna cesta M-17 u periodu od 19  do 7 sati otvorena je za odvijanje prometa za sva vozila, priopćeno je iz OCCZ HNŽ-a. Robogojilišta trenutrno pod nadzorom veterinarske stanice Mostar. Na osnovu Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite od 6. listopada uspostavljena je koordinacija s nadležnim veterinarskim inspektoratima poplavom pogođenih županija (HNŽ i SBK) kao i s veterinarskim stanicama  Konjic i Fojnica.

Uposlenici veterinarskih stanica kojima je dodijeljeno područje djelovanja u općinama Mostar, Jablanica, Konjic, Kreševo Kiseljak i Fojnica  provode redovne aktivnosti na zaštiti, prevenciji i dobrobiti životinja, te vode dnevnik dnevnih događaja na objektima za uzgoj ribe u slivu rijeke Neretve zbog zamućenja i velike količine otpadnog materijala, kao i ažuriranje podataka uginuća životinja.

Ribogojilišta (Drežanka, Pastrmka, Laks, Forelle, Salmon) trenutno pod nadzorom veterinarske stanice Mostar, priopćili su iz Federalne uprave CZ.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.