Liječenje u Turskoj

Anu je ranio pijani policajac, 5 godina se bori da stane na noge

Anu je ranio pijani policajac, 5 godina se bori da stane na noge
08.07.2024.
u 13:46
Pogledaj originalni članak

Ana Gloginja, dvadesetdevetogodišnja samohrana majka iz Drvara, čije su hrabrost i upornost oduševile regiju, vratila se s liječenja u Turskoj. Hoće li ova iznimna žena konačno ustati iz invalidskih kolica i zakoračiti u novi život na svojim nogama?

Ako je suditi prema njezinim šturim, ali optimističnim objavama na Facebooku, sve su prilike da će uskoro priopćiti radosne vijesti, piše srpskainfo.com.

Ana je prvo promijenila svoju profilnu fotografiju, koja svjedoči da je i u bolesničkom krevetu bila dobro raspoložena. Potom je uslijedila nova kratka objava.

- Stigla sam u Bosnu i Hercegovinu. Kad stignem, odgovorit ću svima, nije me bilo. Uglavnom, sve je u redu… Zatrpali ste me baš - napisala je Ana na svom Facebook profilu.

Kako je ranije pisao srpskainfo.com, Ana je imala samo 24 godine i 4-godišnjeg sina kada je 2019. godine teško ranjena na svom radnom mjestu u jednom kafiću u Drvaru. Ranio ju je, iz nehaja, pijani policajac. Slučajno ispaljeni metak pogodio je Anu pravo u kralježnicu. Liječnici su se jedva izborili da joj spase život, ali ona je od tada u invalidskim kolicima.

Nije se pomirila s takvom sudbinom pa je uslijedila dugogodišnja rehabilitacija, a potom i liječenje presađivanjem matičnih stanica u Novom Sadu. Ali ništa joj od toga nije pomoglo. Kad je iz jedne klinike u Turskoj dobila vijest da bi joj mogla pomoći operacija povezivanja živaca, hrabra Drvarčanka dala se u akciju.

Za ovaj zahvat morala je prikupiti 26.000 eura, što je za nju bio nedostižan iznos jer sa sinom preživljava od 700 KM dodatka za tuđu njegu i pomoć. Tada su na scenu stupili humani ljudi, organizacije, kulturno-umjetnička društva, sportski klubovi iz Drvara, ali i iz regije. U samo mjesec dana novac je prikupljen i Ana je otišla na liječenje u Tursku. Sada se vratila i svi s nadom iščekuju radosne vijesti. O tome svjedoče i stotine poruka podrške i ohrabrenja na društvenim mrežama.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.