Independent pohvalio bh. gradove

BiH među najpoželjnijim odredištima za 2019.

BiH među najpoželjnijim odredištima za 2019.
26.10.2018.
u 19:20
Pogledaj originalni članak

Grad Banja Luka poželjno je turističko odredište za 2019. godinu, objavio je britanski Independent u rubrici “Indenpendentova najbolja putovanja”, priopćeno je iz banjolučke Turističke organizacije.

“Što god da se dogodi s Brexitom, naše čvrsto predviđanje je da će grad Banja Luka biti povezan s Velikom Britanijom. Aviokompanija Ryanair počinje ove godine s vezama iz Belgije, Bavarske i Švedske do prelijepoga sjevera BiH, a uobičajeni obrazac je da će je pratiti letovi iz londonskoga Stansteda. Istražite grad Banju Luku”, preporučuje se, između ostalog, na web-stranici Indenpendenta.

Izdavači, turistički agenti, turistička poduzeća i novinari u okviru teme “Kamo i što treba raditi u sljedećoj godini” i uz niz kriterija, kao što su “vruća odredišta, putovanja koje trebate obaviti ili trend koji morate znati”, biraju najzanimljvija i najpoželjnija odredišta za putovanja. Putnički tim Independenta, sa svjetski poznatim turističkim novinarom Simonom Calderom, napravio je prognozu za putovanja u 2019. godine gdje je uz Izrael, Španjolsku i Sjevernu Karolinu (SAD) uvrstio i BiH, odnosno Banju Luku kao neistraženu turističku destinaciju.

“U posljednjih pet godina Banja Luka je bila u vrhu poželjnih turističkih odredišta po izboru Discovery kanala i to zahvaljujući rijeci Vrbas i raftingu što nam je omogućilo prepoznatljivost na svjetskoj turističkoj mapi.

Međutim, preporuka Indenpendenta je izravni poziv da se posjeti gradska jezgra koja obiluje kulturno-povijesnim znamenitostima”, rekla je direktorica TO Banja Luka Irena Radojević.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.