oprez

Bingo povukao iz prodaje jedan proizvod: Sadrži povišenu količinu kadmijuma

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Bingo povukao iz prodaje jedan proizvod: Sadrži povišenu količinu kadmijuma
12.10.2024.
u 15:45
Proizvod sadrži povišenu količinu kadmijuma i nije u skladu s Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani, navode iz Binga
Pogledaj originalni članak

Kompanija Bingo je objavio priopćenje za javnost u kojem se navodi kako se obustavlja prodaja špinata proizvođača Arda Ardoi.

"Obavještavamo vas da smo obustavili prodaju špinata proizvođača "Ardo Ardoi" /ARDO ARDOOIE NV., Wezestraat 61, 8850 Ardooie, Belgium/, roka uporabe travanj 2026. godine/ lot proizvođača 103024110, 103014110, datumi proizvodnje na pakiranju kese 9.5.2024. i 28.5.2024. Proizvod sadrži povišenu količinu kadmijuma i nije u skladu s Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani. Sav sporni špinat smo povukli iz prodaje", priopćili su.

"Tijekom kontrole trgovine u proizvodima špinata utvrđena je razina kadmija 0,29 mg/kg što je veće za 0,09 mg/kg od dozvoljenog europskog standarda. Kontaktirane su belgijske vlasti koje su potvrdile kako se radi o zakonskom prekoračenju ali ne i o riziku za sigurnost hrane. Ipak molimo sve kupce koji imaju proizvod sa spornim datumom proizvodnje koji je vidno istaknut na kesi špinata, da isti donesu u Bingo trgovinu u kojoj su kupili proizvod kako bismo vratili novac. Račun nije potreban. Također, želimo vas informirati da su sva ostala pakovanja Bingo špinata u potpunosti ispravna. Molimo za razumijevanje i izvinjavamo se zbog doživljenih neugodnosti", navode iz Binga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.