Molitva i solidarnost

Biskup Palić pozvao na molitvenu i bratsku blizinu s nastradalima u poplavama

Foto: Armin Drgut/PIXSELL
Foto: Vecernji.ba
Fojnica poplave, odroni
Foto: Vecernji.ba
Fojnica poplave, odroni
Foto: GSSuBiH
spasioci - Jablanica
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
potraga za nestalima- Donja Jablanica
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell
Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell
Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell
06.10.2024.
u 16:13
Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić pozvao je na molitvenu i bratsku blizinu s nastradalima u poplavama.
Pogledaj originalni članak

''Posljednjih dana dopiru do nas uznemirujuće vijesti o poplavama i velikim oborinskim vodama koje su uništile mnoge obiteljske kuće, poslovne objekte i druga materijalna dobra u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine. Posebno je teško stanje na području župa Drežnice, Jablanice i Konjica u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji te nekim dijelovima Vrhbosanske nadbiskupije. Uz veliku materijalnu štetu, svjedočimo, nažalost, i gubitku ljudskih života'', napisao je biskup Palić.

Pozvao je danas na misnim slavljima na molitvu za sve stradale u poplavama, a osobito za one koji su izgubili svoje živote i njihove obitelji, kao znak svoje vjerničke i ljudske solidarnosti sa svima stradalima.

''Svima želimo biti blizu svojom molitvom i spremnošću na pomoć. Istoga dana ćemo se priključiti i pozivu pape Franje u molitvi za mir u svijetu. Naš Biskupijski Caritas i Caritas Bosne i Hercegovine prate situaciju na terenu i poduzeli su prve korake za pružanje pomoći'', napisao je.

Biskup je zahvalio svima onima koji su se već javili ili se javljaju, kao i onima koji su odmah pritekli u pomoć.

''Nakon prvotnog šoka te utvrđivanja stvarnih potreba stradalih uključit ćemo se i mi kao zajednica vjernika u pružanju pomoći svima koje su ove poplave pogodile. Dok Gospodinu upućujemo svoje molitve za sve nastradale, svima vama zahvaljujem na spremnosti i otvorenom srcu za pomoć potrebnima'', zaključio je biskup Palić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.