potražnja za nekretninama u BiH u porastu

Broj izdanih dozvola za gradnju veći za 62 posto

Broj izdanih dozvola za gradnju veći za 62 posto
14.06.2024.
u 21:54
Imamo trend koji pokazuje potražnju od dijaspore i mladih bračnih parova, kazao je za Forbes ekonomski analitičar Admir Čavalić
Pogledaj originalni članak

Ako je suditi prema broju izdanih odobrenja za gradnju u travnju ove godine, potražnja za nekretninama u BiH i dalje je u porastu.

Broj izdanih odobrenja za gradnju u travnju 2024., u odnosu na prosječan broj izdanih odobrenja u 2023., veći je za 12,3 posto. Ako ga usporedimo s istim mjesecom lani, veći je za čak 62 posto, piše Forbes BiH.

- I dalje postoji trend potražnje za nekretninama, novogradnje posebno, i to treba obeshrabriti sve one koji smatraju da će doći do značajnog pada cijena nekretnina, odnosno cijena pojedinačnog kvadrata, vjerojatno ne. Jedino se možemo nadati stagnaciji cijena i slično - rekao je za Forbes BiH ekonomski analitičar Admir Čavalić.

Dodaje kako se nastavljaju povijesni tijekovi otprije, gdje se pokazuje da recesija nema toliko značajan utjecaj u BiH kada je riječ o cijenama nekretnina, iako svugdje u svijetu ona ima vrlo oštar utjecaj u smislu pada cijena nekretnina. - Imamo trend koji pokazuje potražnju od dijaspore, mladih bračnih parova, svih onih koji uspijevaju priuštiti kvadrat životnog prostora - kazao je Čavalić za Forbes.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.