Recepti

Brz, mirisan i sočan kolač od mrkve

Brz, mirisan i sočan kolač od mrkve
14.11.2020.
u 13:14
Sočan, mekan, mirisan i zdrav - isprobaj brz i jednostavan recept za ukusan kolač od mrkve!
Pogledaj originalni članak

'Mrkva u kolaču, zar to može biti fino?', pitanje je koje mnogi postave kada čuju za kolač od mrkve. No, iako je riječ o povrću, mrkva je izrazito slatka, zbog čega je idealna za dodavanje u kolače, a uz to tijesto čini savršeno mekim i sočnim. Orasi ovom kolaču daju posebnu aromu, a glazura od jogurta i šećera u prahu predivan izgled. Ovo je jedan od onih recepata koji će ti uvijek dobro uspjeti, pa krenimo s pripremom!

Sastojci: 

Za tijesto: 

280 g brašna
1 i pol žličica cimeta 
3/4 žličice praška za pecivo 
3/4 žličice praška za pecivo 
3/4 žličice sode bikarbone 
3/4 žličice soli 
1/2 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića 
3 velika jaja  
130 g smeđeg šećera 
130 g šećera 
125 g jogurta 
60 ml biljnog ulja 
1 i pol žličice ekstrakta vanilije 
4 mrkve srednje veličine, oguljene i naribane 
100 g grubo nasjeckanih oraha 

Za glazuru (po želji): 

50 g šećera u prahu 
1 i pol žlica punomasnog jogurta 

Priprema: 

1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva, a kalup za kruh obloži papirom za pečenje. 
2. Brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i muškatni oraščić stavi u srednju posudu te sve sastojke dobro izmiješaj mikserom. 
3. Jaja, smeđi šećer, običan šećer, jogurt, ulje i vaniliju stavi u veliku posudu i miksaj dok se svi sastojci ne sjedine. Dodaj smjesu brašna i sve dobro izmiješaj. 
4. Naribanu mrkvu i grubo nasjeckane orahe umiješaj u tijesto. 
5. Ulij tijesto u pripremljen kalup i rasporedi ga u ravnomjeran sloj. 
6. Kolač peci dok čačkalica umetnutu u sredinu ne postane suha ili otprilike 60 minuta. Ostavi da se hladi. 
7. Za glazuru šećer u prahu i jogurt stavi u malu posudu i umuti dok se sastojci ne sjedine. Prelij ohlađeni kolač i pusti da odstoji dok se glazura ne stegne, oko 30 minuta. 

Dobar tek!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.