predsjednik federacije BiH

Čavara otvorio 61. manifestaciju 'Dani berbe grožđa-Brotnjo 2016.' u Čitluku

Čavara
Čavara
Čavara
19.09.2016.
u 09:19
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara otvorio je 61. manifestaciju “Dani berbe grožđa-Brotnjo 2016.” u Čitluku, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda predsjednika Federacije.

 Otvorenje ove turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije, čiji je pokrovitelj predsjednik Federacije BiH, započelo je svečanim mimohodom svih sudionika od Srednje škole fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga.

 "Ovo područje je od davnina poznato po vinogradarstvu, vinovoj lozi i proizvodnji vina. Ovaj kraj ima sjajne uvjete za život, ima mnogo započetih projekata koji su od velikog značaja za lokalnu zajednicu. Čestitam svima koji doprinose ostvarivanju rezultata u razvitku gospodarstva općine Čitluk. Žilavku i blatinu vidimo u trgovinama i restoranima diljem Europe. Ove visoko kvalitetne sorte vina su priznate, a kvalitetu dokazuju priznanjima i nagradama na renomiranim sajmovima i prezentacijama. Mukotrpan rad naših vinara u potpunosti je prepoznat i ovom im prigodom od srca čestitam na hvale vrijednim uspjesima. Sve ovo je potencijal i temelj za još bolju budućnost u kojoj vam želim što više okusa slasti grožđa i prekrasnih mirisa i okusa žilavke i blatine u zvukovima lijepe pjesme i glazbe u društvu dragih osoba", kazao je Čavara u svom obraćanju prilikom otvaranja.

 Program otvorenja upotpunila su kulturno-umjetnička društava i skupine iz cijele Hercegovine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.