Lagana poslastica koja nema puno kalorija, a opet dobro zasladi. Idealna za ljetne dane kad nikome nije do dugog zadržavanja u kuhinji.
Sastojci
2 veće banane
1 puna kašika meda
1 puna kašika kiselog mlijeka
1 puna kašika kakaa
100 gr kokosovog brašna
1 kesica praška za pecivo
2 jaja
1 kesica vanil šećera-po želji
Ganache
200 gr čokolade za kuhanje
malo mlijeka
Priprema
Umutiti bjelanjca u šlag i dodati prethodno umućena žumanjca s ostalim sastojcima. Sjediniti ručno, nikako mikserom, piše Coolinarika. Ovih se mjera ne morate držati, slobodno možete dodati dvostruko osim praška za pecivo, dovoljan je i tada jedan. Smjesa ne treba biti gusta nego rijetka. Izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 stupnjeva oko pola sata. Čačkalicom provjeriti je li pečeno. Za ganache rastopiti čokoladu i dodati malo mlijeka i preliti po kolaču.