Dana grada Orašje

Čović: Posavina i Hercegovina sve su bliži

dan grada orašje
dan grada orašje
dan grada orašje
dan grada orašje
dan grada orašje
22.10.2024.
u 19:13
Uvjeren sam da će sve razine vlasti financijski stajati uz projekte koji se realiziraju u Orašju koje nije samo vrata Bosne već i vrata Europe, poručio je Čović
Pogledaj originalni članak

U Orašju je u povodu Dana grada 23. listopada održana svečana akademija kojoj je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća uz Spomen obilježja. Sjednicu je tvorio vijećnik Josip Pejić. Svojim dolaskom sjednicu su uveličali: predsjednik HNS BiH i počasni građanin Orašja dr. Dragan Čović, član predsjedništva HDZ BiH Posavina Ivo Vincetić, izaslanici federalnog Parlamentu Svetlana Kamenjaš, Mehmed Memišević i Ilija Ilić, federalni ministar Željko Nedić, predsjednici Skupštine i Vlade Županije Posavske Blaž Župarić i Đuro Topić, dopredsjednik RS Davor Pranjić, predstavnici diplomatskog kora kao i brojni gosti.

Gradonačelnik grada Orašja Marijan Oršolić je u prigodnom obraćanju govorio osobito o projektima koji će obilježiti mandat koji su mu građani dali uvjerljivom potporom na izborima. Čestitke za Dan grada Orašja uputili su: Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice sa kojim je Orašje vezano dugogodišnjim prijateljstvom. Na kraju se obratio i počasni građanin Orašja, predsjednik HNS BiH Dragan Čović.

-Grad Orašje je jedna posebna sredina u kojoj se gradi zajedništvo na dobrobit zajednice. Ovdje su Vrata Bosne koja svjedoče da Posavina, a time i cijela BiH imaju svoju vrijednost, a česti naši dolasci ovdje svjedoče da su Posavina i Hercegovina sve bliži, kazao je Čović te je čestitao gradonačelniku i novoizabranim vijećnicima na osvojenim rezultatima.

- Nastavit ćemo projekte koje ćemo zajedno realizirati, kako iz oblasti cestovne infrastrukture kao što je novi most na Savi kao važnu poveznicu ovoga područja preko Hrvatske sa EU, te brojne druge projekte. Ono što je vrijedno ovdje je zajedništvo koje se razvija u našem Orašju. Uvjeren sam da će sve razine vlasti financijski stajati uz projekte koji se realiziraju u Orašju koje nije samo vrata Bosne već i vrata Europe, naglasio je Čović.

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća dodijeljena su Javna priznanja Grada Orašja za 2024. godinu. Plaketa je uručena mons. Iliji Janjiću iz Vidovica, za doprinos u očuvanju vjere i hrvatskoga identiteta i promicanju Grada Orašja u Boki Kotorskoj. Javno priznanje Zahvalnice primili su: Salim ef. Kanlić za doprinos u jačanju međureligijskoga dijaloga i suživota na području Grada Orašja i prof. glazbe Marija Nedić iz Tolise, za zasluge u oblasti glazbe, kulture i umjetnosti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.