Učenici su, uz podršku profesora i nastavnika praktične nastave, aranžirali stolove s bogatom ponudom proizvoda od brašna - kruha, peciva, kolača i drugih pekarskih proizvoda. Ovaj događaj pružio je prigodu za degustaciju i prezentaciju tradicionalnih proizvoda koji se pripremaju u Europi i kod nas.
Ravnateljica škole Bernadica Milićević, istaknula je značaj ove manifestacije, koja ima za cilj educirati učenike i mlade o važnosti plodova zemlje te osobno pripremiti hranu. Naglasila je kako dani kruha promiču kulturnu baštinu i ekološku svijest, a prate ih i obilježavanje Svjetskog dana hrane, koji je posvećen podizanju svijesti o zdravoj i održivoj prehrani.
Istaknula je kako njihova škola obrazuje učenike za zanimanja kuhar, konobar, pomoćni kuhar, hotelijersko-turistički tehničar i tehničar nutricionist, koji afirmiraju zdravlje, uravnoteženu prehranu i tradiciju u kulinarstvu. Također, ravnateljica naglašava važnost rada, znanja i vještina potrebnih za proizvodnju kruha i pekarskih proizvoda, čime njegujemo bogatu kulturnu tradiciju Hercegovine, priopćeno je iz Srednje turističko-ugostiteljska škola Mostar.
bogata tradicija Hercegovine
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježeni u Mostaru
Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježila je u utorak Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar na platou ispred škole.