PROBLEM

Devet državljana Bosne i Hercegovine pokušava napustiti Španjolsku

Foto: Fena
Devet državljana Bosne i Hercegovine pokušava napustiti Španjolsku
19.03.2020.
u 13:42
Pogledaj originalni članak

Devet državljana Bosne i Hercegovine koji su se zatekli u Španjolskoj suočavaju se s problemom povratka u BiH ili bar izlaskom iz te države, saznaje Fena u Veleposlanstvu BiH  u Španjolskoj.

Španjolska je zatvorila sve kopnene granice, većina letova je otkazana, a problem je i što  nacionalne avio tvrtke prevoze isključivo svoje građane.

Veleposlanstvo  BiH u stalnom je kontaktu s Ministarstvom vanjskih poslova BiH kako bi se ovaj problem riješio.

Također u Španjolskoj se nalazi desetak studenata iz BiH, korisnika programa razmjene Erasmus. Oni bi tu trebali boraviti do lipnja, a nalaze se na Univerzitetu u Cadizu te se nemaju namjeru za sada vraćati.

Među građanima Bosne i Hercegovine koji se na teritoriji koju pokriva bh. veleposlanstvo je i jedan građanin koji se nalazi u Maroku i koji također može sačekati da se normalizira situacija za povratak u BiH.

Prema posljednjim informacijama broj zaraženih pandemijom COVID-19 uzrokovanom virusom SARS-CoV-2. u Španjolskoj je 17.000, a broj smrtnih slučajeva 638.

U srijedu, 18. ožujka  je objavljeno da se zaraza pojavila i u nekoliko staračkih domova pa se ispituje kako je do toga došlo budući da su uvedene stroge mjere.

Vlada Španjolske  koja se po broju pozitivnih na virus SARS-CoV-2 nalazi na drugom mjestu u Europi odobrila je 200 milijardi vrijedan paket za saniranje ekonomskih posljedica. Također je najavljeno da se pojedini hotelski kapaciteti pretvaraju u bolničke zbog nedostatka adekvatnog smješta, s čim se suočava jedan od najboljih zdravstvenih sistema u Europi.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.