vremenska prognoza

DHMZ: Popodne zahladnjenje, susnježica i snijeg, izdan je metoalarm

Foto: N1
DHMZ: Popodne zahladnjenje, susnježica i snijeg, izdan je metoalarm
10.12.2022.
u 11:30
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj će u subotu prevladavati oblačno s kišom osobito na Jadranu i uz njega, a u drugom dijelu dana uz zahladnjenje, ponajprije u gorskim i sjevernim krajevima, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Vjetar će u unutrašnjosti biti većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu zapuhat će bura i jačati. Najviša temperatura na kopnu kretat će se od 6 do 11, na moru između 13 i 18 Celzijeva stupnja, navečer u osjetnom padu. Za gotovo Hrvatsku izdan je meteoalarm.

Sutra će u Hrvatskoj prevladavati umjereno do pretežno oblačno. Povremeno slab snijeg ili susnježica, na Jadranu lokalno kiša, ponajviše na jugu. Poneka pahulja nošena vjetrom moguća je i na obali. Vjetar slab, u Podravini i Slavoniji umjeren sjeverozapadni. 
Bura na sjevernom Jadranu jaka s olujnim udarima, na sjeveru Dalmacije umjerena, južno od Splita umjeren sjeverozapadni vjetar. Minimalna temperatura od -1 do 3, na Jadranu od 8 do 13 °C.  Maksimalna uglavnom od 1 do 6 na kopnu, te od 10 do 15 °C na Jadranu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.