Čović s ministrima Erlićem i Piletićem

Dodatno potvrđena snažna podrška Republike Hrvatske

25.10.2024.
u 11:43
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, danas je u Mostaru, u domu HDZ-a BiH, održao radne sastanke s ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Vladi Republike Hrvatske Šimom Erlićem, te ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem. Sastanci su protekli u konzistentnoj atmosferi, a naglasak je bio na ključnim pitanjima koja povezuju dvije države i osiguravaju daljnji razvoj zajedničkih projekata.

U razgovoru s ministrom Erlićem, naglasak je stavljen na daljnje unaprjeđenje prekogranične suradnje kroz projekte financirane iz europskih fondova. Čović je zahvalio Vladi Republike Hrvatske na dugogodišnjoj podršci, ističući kako se zajednički projekti uspješno razvijaju zahvaljujući dobroj suradnji. Dogovoreno je da će se u narednom razdoblju pokrenuti još veći broj inicijativa, posebno s ciljem jačanja kapaciteta na lokalnoj i regionalnoj razini.

Tijekom razgovora s ministrom Piletićem, posebna pažnja posvećena je podršci programima socijalne zaštite i obiteljskih politika. Čović je istaknuo da su ovi programi ključni za poboljšanje kvalitete života svih žitelja Bosne i Hercegovine, osobito najranjivijih skupina. Razgovaralo se o projektima koji unapređuju socijalne usluge i pružaju podršku različitim društvenim skupinama. Na koncu današnjih sastanaka, dodatno je potvrđena snažna podrška Republike Hrvatske, uz poseban naglasak na realizaciju zajedničkih projekata koji doprinose razvoju i prosperitetu europske budućnosti Bosne i Hercegovine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.