Pokrenuta nova kampanja

Domaći proizvodi će biti vidljiviji na policama, evo i kako

Domaći proizvodi će biti vidljiviji na policama, evo i kako
21.10.2024.
u 14:17
Gospodarska komora FBiH pokrenula je novu kampanju pod nazivom ''JA BIH NAŠE'' koja bi trebala omogućiti povećanje konkurentnosti tvrtki
Pogledaj originalni članak

Gospodarska komora FBiH dugi niz godina provodi aktivnosti koje su pomogle da domaći proizvodi, usluge i kompanije budu prepoznate kako na domaćem tržištu tako i izvan granica BiH, a pokrenula je i novu kampanju pod nazivom ''JA BIH NAŠE''.

Komora navodi kako su svjesni da je je potrošački etnocentrizam jedna od bitnijih odrednica jačanja domaćeg gospodarstva te od ovog projekta u budućnosti očekuje unaprjeđenje prepoznatljivosti kvalitetnih domaćih proizvoda koju će osigurati žigovi "BH kvaliteta" i "Izvorno domaće", povećan broj proizvoda koji nose žigove tj. kvalitetnih domaćih proizvoda, unaprjeđenje kvalitete proizvoda kako bi ispunili uvjete za dobivanje žigova, olakšan pristup policama domaćih i stranih trgovačkih centara u BiH. Također očekuje olakšan pristup policama trgovačkih centara u inozemstvu, povećanje broja zaposlenih te povećanje obima proizvodnje. Također, iz Gospodarske komore FBiH izrazili su nadu u to kako će projekt omogućiti povećanje konkurentnosti tvrtki koje proizvode kvalitetne domaće proizvode, proširenje proizvodnih kapaciteta i većeg broja radnika zbog lakšeg pristupa tržištu te stvaranje bosanskohercegovačkog brenda u proizvodnji domaćih kvalitetnih proizvoda.

U svrhu dodjele ovih vizualnih oznaka Komora je donijela Pravilnik o znakovima vizualnog označavanja bosanskohercegovačkih proizvoda i usluga – "BH kvaliteta"/"BH Quality"/ i "Izvorno domaće"/"BH Creation" /. Isto tako, na upravnim tijelima Komore, usvojeni su i poslovnici o radu Tehničkih komisija i Vijeća za vizualno označavanje. Na zahtjev Gospodarske komore FBiH, Institut za intelektualno vlasništvo BiH je izdao Ispravu o žigu BH kvaliteta i Izvorno domaće Gospodarskoj komori FBiH čime su se stekli uvjeti za nastavak aktivnosti na zaštiti kvalitetnih domaćih proizvoda. Pravo uporabe znaka "BH kvaliteta" dodjeljuje se proizvodima i uslugama koji/e posjeduju natprosječnu kvalitetu i koji su proizvedeni na području Federacije odnosno uslugama koje se pružaju na području F BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.