SAVRŠENO

Dosta vam je ugljikohidrata? Ovi recepti u kojima jaja igraju glavnu ulogu pravo su osvježenje!

Dosta vam je ugljikohidrata? Ovi recepti u kojima jaja igraju glavnu ulogu pravo su osvježenje!
01.04.2020.
u 20:30
Pogledaj originalni članak

Prilikom pripreme jela na bazi jaja najvažnije je da osnovna namirnica bude iznimno svježa i po mogućnosti kontroliranog podrijetla. Čak i ako je vaš domet u kuhinji meko kuhano jaje, okušajte se u pripremi ovih maštovitih i ukusnih jela.


Avomash Toast

Potrebno vam je:

1 mekši avokado tvrdo kuhano jaje

50 g dimljenog lososa

maslinovo ulje

limunov sok

sol, papar

mješavina sjemenki

kruh  

mizuna salata

ukiseljene lučice

cherry rajčice

 

Priprema:

Očišćeni avokado izrežite na manje kocke te ga izmiksajte štapnim mikserom. U njega po želji dodajte maslinova ulja, soli, papra i limunova soka te cherry rajčice. Namažite na krišku tostiranog kruha uz krišku lososa ili prepržene šunku i tvrdo kuhano jaje. Začinite po želji i poslužite uz sezonsku salatu.


Eggs Benedict

Potrebno vam je:

kriška kruha

100 g kuhane šunke

3 svježa jaja

 70 g maslaca

2 žumanjka

mizuna salata (kao zamjena može poslužiti rikula)


Priprema:

Jaja ulijte u vruću, ali ne ključalu vodu i lagano ih poširajte, pazeći da vam žumanjak ostane tekući. Na pari razmutite 2 žumanjka mutilicom i polagano ima dodajte 70 g rastopljenog maslaca. Lagano miješajte da biste dobili finu strukturu sličnu majonezi. Pazite pritom da vam se kotlić ne pregrije, jer ćete umjesto holandskog umaka dobiti kajganu. U holandski umak od začina treba staviti samo malo limunova soka, malo senfa i prstohvat soli. Na tostirani kruh stavite 100 g kuhane šunke koju ste prije toga lagano prepekli na tavi, poslažite 3 poširana jaja te preko njih prelijte topli holandski umak. Ukrasite sve japanskom mizuna salatom koja ima fantastičan okus koji prija uz ovo jelo, a izgledat će vrlo lijepo kao dekor.

 

Eggs Royale

Potrebno vam je:
 
kriška kruha

100 g dimljenog lososa

 3 svježa jaja

70 g maslaca

2 žumanjka

mizuna salata

 

Priprema:

Jaja ulijte u vruću, ali ne ključalu vodu i lagano ih poširajte, pazeći da vam žumanjak ostane tekući. Zatim pripremite holandski umak na isti način kako je objašnjeno u prethodnom receptu. Kad ste gotovi, na tostirani kruh stavite 100 g dimljenog lososa, poslažite 3 poširana jaja te preko njih prelijte topli holandski umak. Ukrasite mizuna salatom, a kao zamjena može poslužiti i rikula. Dodatno ukrasite jelo s nekoliko komadića fino narezanog avokada.

 

Spicy Eggs

Potrebno vam je:

100 g grčkog jogurta

50 g svježeg kravljeg sira

1 žličica senfa dijon

svježi vlasac

 kopar i hren

 sol i papar

50 g maslaca
 
malo mljevene crvene paprike

 3 jaja

 kriška kruha

 

Priprema:

U posudi pomiješajte grčki jogurt, svježi kravlji sir, sitno nasjeckano začinsko bilje te začine (količina po ukusu) i jednu žličicu dijon senfa. Jaja poširajte te preko njih prelijte aromatizirani jogurt. U posudi rastopite 50 g maslaca te u njega umiješajte mljevenu slatku (ili po želji ljutu) crvenu papriku. Ovo fino začinjeno jelo poslužite uz tostirani kruh i svježu salatu po ukusu.

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.