Odluka Kriznog stožera

Fojnica proglasila prestanak stanja prirodne nesreće

Fojnica proglasila prestanak stanja prirodne nesreće
14.10.2024.
u 16:56
Nakon što su urađene analize vode za piće sa svih mjesnih vodovoda na području općine Fojnica, ustanovljeno je da je ispravna voda trenutno samo s gradskog vodovoda, te vodovoda Ormanov potok
Pogledaj originalni članak

Krizni stožer Civilne zaštite općine Fojnica na sjednici u ponedjeljak donio je odluku o proglašenju prestanka stanja prirodne nesreće na području općine Fojnica, koje je proglašeno u petak, 4. listopada, zbog poplava koje su je zadesile. Prije donošenja navedene odluke razgovarano je o trenutnoj situaciji na terenu, odnosno o stanju u poplavljenim područjima. Sve putne i telefonske komunikacije na području općine Fojnica su osposobljene. Snabdijevanje električnom energijom je omogućeno, a kada je riječ o javnoj rasvjeti još uvijek ima problema, ali se radi na njihovu otklanjanju, priopćeno je iz Općine Fojnica.

Nakon što su urađene analize vode za piće sa svih mjesnih vodovoda na području općine Fojnica, ustanovljeno je da je ispravna voda trenutno samo s gradskog vodovoda te vodovoda Ormanov potok. Voda iz ostalih vodovoda nije za piće. JKP Šćona će u suradnji s predstavnicima mjesnih zajednica uraditi mehaničko i kemijsko čišćenje svih vodovoda, navodi se u priopćenju. Na sjednici je bilo govora o daljnjim zaduženjima i aktivnostima na terenu, ali i o tome što je neophodno preventivno raditi na terenu kako bi se ubuduće barem djelomično spriječile ovakve katastrofe. Također, Stožer civilne zaštite Općine Fojnica zadužen je da i dalje prati i procjenjuje stanje na području općine Fojnica i na osnovu toga utvrđuje obim i potrebe za angažiranje snaga i sredstava civilne zaštite.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.