Ministar komunikacija i prometa BiH

Forto potpisao dodatak Ugovora: Omogućen nastavak projekta digitalizacije RTV signala

Forto potpisao dodatak Ugovora: Omogućen nastavak projekta digitalizacije RTV signala
20.09.2024.
u 14:08
Pogledaj originalni članak

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto potpisao je danas dodatak Ugovoru o nabavci opreme za realizaciju Projekta digitalizacije Javnih RTV servisa u BiH s predstavnicima Odašiljači i veze d.o.o. Zagreb i društvom Nimbus Innovations d.o.o. Banja Luka koje je preuzelo sva prava, imovinu i obaveze Sirius 2010 kojeg je Američki ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) uvrstio na listu sankcioniranih subjekata.

Dodatak ugovora kojim sva prava i obaveze realizacije Ugovora preuzimaju Odašiljači i veze, izrađen je temeljem mišljenja i suglasnosti Pravobraniteljstva Bosne i Hercegovine, a nakon dostavljenih dokaza o ispunjavanju uvjeta iz Ugovora. U skladu s potpisanim dodatkom Ugovoru, Odašiljači i veze će u roku od 15 dana dostaviti novu bankarsku garanciju za realizaciju Ugovora.

Ministar Forto je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se unatoč novonastaloj situaciji našlo rješenje kojim je omogućen nastavak Projekta digitalizacije RTV signala s obzirom na to da je Bosna i Hercegovina posljednja zemlja u Europi koja nije digitalizirala RTV signal, dok se istovremeno ne krše sankcije koje je propisala američka administracija.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.