dug od 16 milijuna maraka

Forto: Tražit ćemo odgodu prodaje imovine BHRT-a, prijedlog za rješavanje duga na sljedećoj sjednici Vijeća ministara

Foto: Fena
Forto: Tražit ćemo odgodu prodaje imovine BHRT-a, prijedlog za rješavanje duga na sljedećoj sjednici Vijeća ministara
24.09.2024.
u 13:57
Ministar komunikacija i prometa u Vijeću ministara BiH, Edin Forto, komentirao je najavljenu prodaju imovine BHRT-a zbog duga od 16 milijuna maraka prema Europskoj radiodifuznoj uniji (EBU). Prema procjeni sudskog vještaka, vrijednost imovine BHRT-a, koja uključuje zemljište i zgrade, procijenjena je na oko 160 milijuna KM.
Pogledaj originalni članak

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju, s obzirom na to da BHRT ima dugu povijest financijskih problema, a dug prema EBU-u postao je ozbiljan teret. Prodaja imovine bila bi pokušaj podmirivanja tog duga, ali se istovremeno postavlja pitanje sudbine javnog servisa i njegove uloge u budućnosti, piše klix.ba

Forto je rekao da su tražili od pravobraniteljstva BiH da se umiješa.

"Oni su to i učinili. Mislim da je besmisleno prodavati toliku imovinu zbog takvog duga. Na sutrašnjem će ročištu tražiti odgodu", rekao je Forto.

Rekao je da će se njegov prijedlog rješavanja tog duga naći na sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH.

"Na Vijeću ministara tražit ću da se usvoji zaključak kako bismo se riješili ovog duga. Uzrok svega ovoga je što je RTRS izašao iz zajedničkog sustava naplate i zato se ovaj dug nagomilao. Ovo je dug svih javnih emitera u BiH, ne samo BHRT-a", dodao je Forto.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.