DONJA JABLANICA

FOTO: 200 metara željezničke pruge ostalo visjeti u zraku, oštećeno ukupno 17 km

Foto: ŽELJEZNICE FBIH
Nevrijeme u BiH
Foto: ŽELJEZNICE FBIH
Nevrijeme u BiH
Foto: ŽELJEZNICE FBIH
Nevrijeme u BiH
Foto: ŽELJEZNICE FBIH
Nevrijeme u BiH
Foto: ŽELJEZNICE FBIH
Nevrijeme u BiH
Foto: ŽELJEZNICE FBIH
Nevrijeme u BiH
04.10.2024.
u 13:49
Došlo je do ozbiljnog oštećenja pruge i pružnih postrojenja na dionici Ostrožac - Grabovica u dužini od 17 kilometara, uslijed čega je obustavljen kompletan putnički i teretni promet na pruzi Sarajevo - Čapljina - Sarajevo
Pogledaj originalni članak

Željeznice Federacije BiH obavijestile su javnost da je zbog elementarne vremenske nepogode koja je zahvatila veći dio Bosne i Hercegovine 3. i 4. listopada došlo do ozbiljnog oštećenja pruge i pružnih postrojenja na dionici Ostrožac - Grabovica u dužini od 17 kilometara, uslijed čega je obustavljen kompletan putnički i teretni promet na pruzi Sarajevo - Čapljina - Sarajevo. Kako navode iz Željeznica FBiH, stručne ekipe ŽFBiH su na terenu i utvrđuju stupanj oštećenja željezničke infrastrukture  Najkritičnije mjesto je, naglašavaju, na području Donja Jablanica, lokacija Komadinovo vrelo, gdje su oborinske vode pokrenule ogromno klizište, što je u potpunosti uništilo nekoliko propusta te je pruga u dužini od 200 metara ostala visjeti u zraku.

- Uz sve aktivirano ljudstvo i mehanizaciju, s obzirom na stupanj devastacije, ŽFBiH ne mogu samostalno riješiti ovaj problem i o istom su informirale Vladu FBiH i Federalno ministarstvo prometa i veza. U današnjem razgovoru istaknuta je podrška Ureda Vlade FBiH i resornog ministrstva o hitnom djelovanju i pružanju podrške ŽFBiH u cilju što bržeg otklanjanja posljedica prirodne nesreće i kako bi se čim prije uspostavla  normalizacija odvijanja željezničkog prometa na ovoj dionici. Procjenu štete i prijedloge rješnja dat će nadležne stručne službe i zajedničke komisije. Željeznice FBiH upućuju apel svojim komintetima i putnicima da iznađu alternativna rješenja za prijevoz roba i prijevoz putnika na ovoj dionici, dok se ne saniraju velika oštećenja na željezničkoj infrastrukturi - naveli su iz Službe za odnose s javnošću Željeznica FBiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.