TOMISLAVGRAD

Čović: Zadržati snagu i zajedništvo kako bi se osigurala bolja budućnost

30.09.2024.
u 10:12
HDZ BiH obilježio 34. godine djelovanja u Tomislavgradu uz podršku kandidatima za lokalne izbore
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, zajedno s izaslanstvom, nazočio je svečanom polaganju vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima u Tomislavgradu, čime je započelo obilježavanje 34. obljetnice osnutka Općinskog odbora HDZ BiH Tomislavgrad. Tijekom svečane obljetnice, istaknuta je podrška kandidatima HDZ-a BiH za nadolazeće Lokalne izbore, ističući važnost njihovog izbora za realizaciju planiranih projekata i viziju boljitka za cijelu zajednicu. Slogan večeri bio je "Najbolji za Tomislavgrad", s posebnim naglaskom na kandidata za načelnika Tomislava Krištu i nositelja liste za Općinsko vijeće Franu Brajko, kao i ostale kandidate s liste.

Čović je istaknuo važnost zajedništva u ostvarivanju ključnih projekata za budućnost hrvatskog naroda. Naglasio je da mnogi projekti, koji su nužni za razvoj lokalnih zajednica, mogu biti realizirani, ali je potrebna inicijativa i zajednička volja. Također je naglasio da će, uz podršku Hrvata na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini, kao i Republike Hrvatske, svi ti ciljevi biti ostvarivi, te da je potrebno zadržati snagu i zajedništvo kako bi se osigurala bolja budućnost za sve žitelje Tomislavgrada. U svom obraćanju, Čović je kazao: "Ne postaje se stožerna stranka zato što to netko kaže ili zato što bi netko volio, nego ako časno i ponizno služite svome narodu. Ako ste velikodušno spremni stati ispred svog naroda u svakom problemu, biti uz svoj narod, tada će narod na pravi način odgovoriti. Zato smo mi, nakon 34 godine, stožerna stranka hrvatskog naroda. Imamo svoj interes i čuvamo ga čvrsto, stabilno i nepokolebljivo, opet služeći svome narodu i žrtvi koja je podnesena da bismo bili ovdje. Na vama je da ovaj narod prepozna da ste mu spremni do kraja služiti. Ja sam to prepoznao, kolege iz Predsjedništva su to prepoznale, i zbog toga smo s radošću večeras ovdje u Tomislavgradu."

Kandidat za načelnika općine Tomislavgrad Tomislav Krišto, obratio se nazočnima, naglašavajući ključne projekte koji će biti temelj daljnjeg razvoja općine. Govorio je o strateškim demografskim planovima koji su osmišljeni kako bi zaustavili iseljavanje i osigurali bolju budućnost za mlade obitelji, te o infrastrukturnim projektima koji će unaprijediti životne uvjete svih žitelja općine. Posebno je istaknuo važnost odgovornosti i zajedništva u ostvarivanju ovih ciljeva. U svom govoru Krišto je kazao: "Svih 30 kandidata, uključujući i mene, odlučili smo napraviti značajan korak naprijed za unapređenje položaja naše općine. Odlučili smo napustiti vlastitu zonu komfora zbog vas, naših sugrađana, zbog naše djece i zbog onih kojima dugujemo naš ostanak ovdje - naših branitelja. Ova odluka nije samo za nas, već i za naše rođake, susjede i prijatelje koji su morali napustiti naš kraj u potrazi za boljom budućnošću negdje daleko. Vjerujem da Tomislavgrad može postići najbolje, ali samo na temelju odgovornosti i vjere u naše zajedništvo."

„Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine preuzima odgovornost za budućnost Tomislavgrada. Naš prioritet je zapošljavanje mladih, stvaranje prilika za obrazovane i sposobne ljude, te privlačenje investicija koje će vratiti život u našu zajednicu. Nećemo čekati da prilike dođu k nama – mi ćemo ih sami stvoriti! Uz strateške planove i pametnu politiku razvoja, otvorit ćemo vrata domaćim i stranim investicijama, poticati domaće poduzetništvo i stvoriti gospodarske zone koje će omogućiti našim poduzetnicima rast i razvoj upravo ovdje, u našem Tomislavgradu“, kazao je Frano Brajko, nositelj liste za Općinsko vijeće HDZ BiH Tomislavgrad. Uz predsjednika HDZ -a BiH, svečanom događaju nazočili su i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ Dragan Konta, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Karlo Nevisitić, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini. Skup je okupio i brojne članove, simpatizere te žitelje Tomislavgrada, kao i predstavnike vjerskog, društvenog i gospodarskog života.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.