Nagrada Europskog parlamenta

Humanitarna udruga ‘Fra Mladen Hrkać’ dobitnica nagrade ‘Europski građanin’

07.06.2016.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać” dobitnica je prestižne nagrade “Europski građanin” za 2016. godinu koju Europski parlament svake godine dodjeljuje za iznimna postignuća u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje unutar EU-a.

Potvrda i priznanje

HU “Fra Mladen Hrkać” za nagradu “Europski građanin” nominirao je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier, a odabrao žiri u sastavu osam hrvatskih zastupnika. -Ova nagrada je potvrda i priznanje za sve što smo do sada napravili, kao i priznanje za svakog od vas koji je na bilo koji način uključen u ovu plemenitu priču. Odgovornim i otvorenim radom Udruga je stekla povjerenje tisuća ljudi i brojnih predstavnika respektabilnih institucija te u kratkom razdoblju postala utočište i oslonac za sve koji zbog liječenja dolaze iz daleka u nepoznatu sredinu. Sreća i ponos koju osjećamo su neizmjerni, pogotovo kad se prisjetim početka kad je jedino što smo imali bila volja i želja da pomognemo sugrađanima u teškim trenucima. Ljepši dar ususret obilježavanju 4. godišnjice našeg djelovanja nismo mogli poželjeti -, izjavio je Ivan Soldo, predsjednik HU “Fra Mladen Hrkać”.

Pomoć čovjeku u potrebi

Pobjednici su izabrani 1. lipnja od Odbora za nagradu “Europski građanin” Europskog parlamenta, kojim je predsjedala potpredsjednica EP-a Sylvie Guillaume (Francuska), čiji su članovi bili potpredsjednici Ildikó Gallo-Pelcz (Mađarska), Anneli Jäätteemaki (Finska) te Dimitrios Papadimoulis (Grčka), kao i bivši predsjednik EP-a Enrique Barón (Španjolska). - Ova nagrada rezultat je iskrenog i nesebičnog zajedništva okupljenog oko plemenite ideje da se pomogne čovjeku u potrebi kako se ni u jednom trenutku ne bi osjetio usamljenim i bespomoćnim. Hvalevrijedni rezultati i brojke koje smo ostvarili u manje od 4 godine djelovanja najbolje govore u prilog tome da svaki član i volonter Udruge svakodnevno živi i “diše” misiju i svrhu postojanja. Najveća zahvala, ali i poticaj, svima nama je kada svaki od dosadašnjih 2500 korisnika, bez razmišljanja, kaže da Udrugu smatra svojim istinskim domom unatoč teškim okolnostima u kojima nas je život spojio -, istaknula je Nives Skoko Žanić, dopredsjednica HU “Fra Mladen Hrkać”. Javna nacionalna svečanost dodjele nagrade EP-a održat će se u rujnu u Hrvatskom saboru, dok će središnja dodjela priznanja biti održana 12. i 13. listopada u Bruxellesu. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.