Piletina je mnogima omiljena namirnica, a danas ju pripremite po ovom receptu!
Moglo bi se reći – ništa posla: Pileća prsa razrežite i napunite špinatom i pršutom, a ako želite dodajte i sir. Slažete se, ovo će biti jedan ukusan obrok!
Potrebni sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- Sol
- Papar
- 4 tanka komada pršuta
- 1 manje pakiranje kremastog sira
- 150 g odmrznutog špinata i dobro iscijeđenog
- 150 g Mozzarelle, narezane
- Malo crvene paprike u prahu ili listićima
- Maslinovo ulje
Upute:
- Pećnicu zagrijete na 200 stupnjeva Celzijevih, a posudu za pečenje prekrijete masnim papirom
- Razrežite piletinu (ne do kraja) i posolite te poparite i stavite na papir za pečenje u posudu.
- U posudi pomiješajte svježi sir, špinat i ½ Mozzarelle. Posolite i poparite te dodajte malo crvene paprike.
- Svaki komad mesa napunite dobivenom smjesom te dodajte list pršuta.
- Po površine posipajte ostatkom Mozzarelle.
- Pecite otprilike 35 minuta, poslužite uz prilog po želji.
Dobar tek!