vrijeme

Iskoristite nedjelju za uživanje na suncu, a sutra pripremite kišobrane

Iskoristite nedjelju za uživanje na suncu, a sutra pripremite kišobrane
23.04.2023.
u 09:52
Pogledaj originalni članak

Toplo i sunčano vrijeme, iako uz više naoblake no jučer, obilježit će i nedjelju prije nego novi tjedan donese kišu i zahlađenje. Tako prognoziraju stručnjaci, koji niti danas ne isključuju mogućnost poneke kapi kiše pred kraj dana. Temperature se očekuju još više nego jučer, do 24 stupnja Celzijeva.

U cijeloj zemlji puhat će slab i umjeren južni i jugozapadni vjetar, a kiša je moguća, iako ne i vrlo vjerojatna, u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te u Istri, rekao je meteorolog Krunoslav Mikec za HRT. Jutarnje temperature diljem zemlje od 5 do 10 stupnjeva, a dnevne od 18 do 24. Na Jadranu će navečer jačati jugo.

Početkom tjedna na kopnu se očekuje povremena kiša u drugom dijelu ponedjeljka te u utorak poslijepodne i navečer, pri čemu su mogući pljuskovi s grmljavinom. U srijedu bi ponovno trebalo biti sunčano i suho, no od utorka će se temperature znatno sniziti, uz povremeno umjeren sjeverni vjetar.

A zahladit će i na Jadranu, gdje će u ponedjeljak i utorak puhati jako jugo, a u srijedu bura. Mjestimični pljuskovi i neverini mogući su u ponedjeljak i utorak, a u srijedu bi se vrijeme trebalo razvedriti, kao i na kopnu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.