lagano za napraviti

Ispečeno za 15 minuta: Najlakši recept za mekana peciva koja se tope u ustima

Foto: Shutterstock
Ispečeno za 15 minuta: Najlakši recept za mekana peciva koja se tope u ustima
12.02.2022.
u 19:28
Nije ih teško napraviti niti u vlastitom domu, a za pripremu – od tijesta do pečenja u pećnici – bit će vam potrebno otprilike dva sata. Za pečenje samih peciva, pak, trebat ćete tek 13 do 15 minuta...
Pogledaj originalni članak

Pandesal je klasično filipinsko pecivo koje se u ovoj azijskoj zemlji obično jede za doručak ili kao međuobrok. Peciva imaju mekanu unutrašnjost te ih karakterizira lagano slatkasti okus. Često se koriste za pripremu sendviča.

Nije ih teško napraviti niti u vlastitom domu, a za pripremu – od tijesta do pečenja u pećnici – bit će vam potrebno otprilike dva sata. Za pečenje samih peciva, pak, trebat ćete tek 13 do 15 minuta, piše Punkufer.

Sastojci:

  • 400 grama brašna
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 40 grama svježih krušnih mrvica
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 1,5 žlica instant suhog kvasca
  • 1 jaje
  • ½ čajne žličice soli

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, šećer i sol u zdjeli.
  2. Dodajte toplo mlijeko, jaje i rastopljeni maslac. Miješajte dok ne povežete sastojke.
  3. Dodajte instant suhi kvasac u smjesu pa izradite tijesto. Mijesite oko šest do osam minuta dok ne dobijete glatku kuglu.
  4. Stavite tijesto u lagano namašćenu zdjelu, pokrijte s krpom i pustite da mu se udvostruči volumen.
  5. Udarite“ tijesto da splasne i podijelite na dva jednaka dijela.
  6. Svaki dio razvaljate na duguljasti oblik te podijelite na šest jednakih dijelova.
  7. Od svakog dijela oblikujte pecivo, pa ih uvaljajte u svježe krušne mrvice i stavite na lim za pečene.
  8. Pustite da se „dižu“ na toplom mjestu dok im se ne udvostruči volumen.
  9. Stavite peći peciva u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 13 do 15 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  10. Poslužite topla peciva s dodacima po želji. Dobar tek!
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.