Svi će od vas tražiti recept za ovu sočnu poslasticu.
Sastojci za biskvit:
100 g omekšalog maslaca ili margarina
3 žlice šećera
4 žumanjka
2 vanilin šećera
1 žlica kiselog vrhnja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 dl tople vode
Voćni sloj:
1 kg jabuka
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
Gornji sloj:
4 bjelanjka
6 žlica šećera u prahu
Priprema:
Pećnicu uključite na 180 °C. Omekšali maslac mutite sa šećerom u prahu, postupno dodajte žumanjke, a zatim i ostale sastojke, neprestano muteći mikserom.
Posudu za pečenje dimenzija 20×30 cm namažite masnoćom, pospite brašnom i izlijte umućenu masu. Stavite da se peče 10 minuta.
Za voćni sloj, ogulite i izgratajte jabuke, dodajte šećer i vanilin šećer i prodinstajte, tek toliko da jabuke omekšaju i puste sok.
Za gornji sloj bjelanjke sa šećerom izmiksajte u čvrst snijeg.