Kako da tijesto ostane mekano i svježe nekoliko dana: U brašno dodajte ova 2 zaboravljena sastojka

Kako da tijesto ostane mekano i svježe nekoliko dana: U brašno dodajte ova 2 zaboravljena sastojka
19.07.2024.
u 09:50
Pogledaj originalni članak

Kiflice, pereci, štapići i druge vrste tijesta često se stvrdnu poslije jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz pećnice.

Trik koji koriste profesionalni pekari

Prije nego što počnu mijesiti tijesto, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog škroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dječjoj prehrani.

Na kilogram brašna ide puna žlica kukuruznog škroba i jedna žličica griza, piše krstarica.

Škrob pomaže tijestu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.

S druge strane, kada se mala količina griza pomiješa s običnim pšeničnim brašnom, to oslobađa tijesto od viška vlage.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.