Nutricionistica Keri Glassman za today.com otkrila je koje se namirnice svakodnevno nalaze na njenom jelovniku, ali i kako ih najradije priprema.
1. Kava
Bogata je antioksidansima, a ispijanje jedne šalice kave na dan čak je povezano i s nižim rizikom od dijabetesa, moždanog udara i depresije. Za još bolji efekt pijte kavu s nezaslađenim bademovim mlijekom i bez šećera.
2. Smoothie
Smoothie je omiljen doručak “za van” mnogih nutricionista. Možete ga pripremiti s proteinskim prahom, bademovim mlijekom, zelenim povrćem...
3. Zeleno povrće
Zeleno povrće bogato je vlaknima, vitaminima i mineralima te antioksidansima. Konzumacija ovog povrća povezana je s nižim kolesterolom, prevencijom srčanih bolesti, a može pomoći i u smanjenju rizika od nastanka raka.
Za zanimljiviji okus, omiljenom povrću dodajte bučine sjemenke s malo kozjeg sira i hrskave jabuke. Opcija je bezbroj, samo ih treba istražiti i isprobati.
4. Hladno prešana ulja
Određene vrste masnoća (maslinovo ulje, kokosovo, bademovo) svoje mjesto u prehrani trebale bi naći svaki dan. Kombinirajte ih kao dresing u salatama.
5. Orašasti plodovi
Ne postoji bolji međuobrok od orašastih plodova i neka se uvijek nađu uz vas. Kombinirajte ih i u raznim salatama.
6. Proteini (piletina ili losos)
Proteini su važni za izgradnju mišića. Nutricionistica Keri Glassman za ručak uglavnom jede salate, a za večeru bira piletinu, govedinu iz slobodnog uzgoja, divljeg lososa ili neku drugu ribu. Ako imate svoje omiljene marinade tada je ovo meso jednostavno za pripremiti.